tiistai 1. lokakuuta 2013

1.10.2013 Atascadero

Ajoin vanhan öljynporausalueen ohi. Joku pumppu oli vielä toiminnassakin.


Katsoin taas aamulla sääkanavaa syödessäni aamupalaa motellini läheisessä perheravintolassa. Rannikon ja tämän laakson,  jossa nyt vaellan, välillä oli reilun kymmenen farenheitin lämpötilaero. Tänne näytti ehkä keskimäärin 78-79F, mikä on noin +26C. Kyllä se tuntuikin, lämpöä varsinkin iltapäivällä piisasi.  Lähdin highway:tä vältellen pieniä maaseututeitä pitkin kohti määränpäätäni.  Maasto oli aamupäivän pääosin hyvin tasaista, hyvin hoidettuja viljelysmaita.  Ennen puolta päivää se matkani katkesi päättäväisen tytön edessä. Hän sanoi, että tie on poikki, täytyy mennä highwaylle.  Kysyin hänen nimeään, että saan ilmoittaa sen poliisille, mutta havaitsin sitten pyöräilykieltomerkkien puutteen ajaessani rampilta valtatielle. Opin ehkä tulkitsemaan karttaa, milloin sinne saa mennä ja milloin ei.  Ajoin pätkän valtatietä ja loppupäivän taas mutkaisia ja nyt jo mäkisiäkin sivuteitä.
Yhtä asiaa en ehkä ole muistanut mainita. Espanjan kieli on vähitellen yleistynyt, niin että palveluhenkilöistä tuntuu jo enemmistö olevan alun perin espanjankielisiä. Maanviljelysalueilla työntekijäryhmät ovat oikeastaan pelkästään latinoja. Olen jopa muutaman kerran saanut hieman harjoitella espanjaani. Osannen jo jonkin verran sanoja, ongelmani on se, että en tahdo ymmärtää nopeaa puhetta, vaikka sanat olisivat tuttujakin.  Mutta matka jatkuu ja niin jatkuu kielenopiskelukin. Kuuntelen edelleen kaikkina ajopäivinä ehkä keskimäärin 2.5 tuntia espanjaa. Ainoa poikkeus oli se päivä, kun ohitin San Franciscon, silloin jäi yhteen tuntiin. Piti keskittyä maisemiin ja ajamiseen.
Näin minia aivan ihania maatiloja.

Tämän majapaikan taas varasin etukäteen ja nyt alkaa hinnat olemaan siedettäviä. Taidan tehdä saman tempun huomiseksikin,  katsoin lepopäivänä jo alustavasti sopivaa etappia.  Yritän  ajoittaa  LA:han tulon ”kustannustehokkaasti”.  Mutta en oikeastaan ole vielä niin pitkällä. Kartalta katsoen koko LA ja sen ympäristö näyttää aivan kauhealta tiehässäkältä, joten en viitsi alkaa suunnittelemaan päivää pidemmälle matkantekoa.  Epäilenpä, että jos sen läpi jotenkin saan sohlattua, niin huokaisen helpotuksesta.  Mutta turhaan kai minä sitä etukäteen murehdin, tänään ainakin kaikki sujui  ihan hyvin.

Niin, kiitoksia Sarianna Haloselle, Forum24-lehteen, Ouluun hyvästä artikkelista ja teemani esilletuomisesta!


Ei kommentteja: