maanantai 7. lokakuuta 2013

7.10.2013 San Bernardino

Vuorijono näkyi koko päivän sisämaan puolella.

Lepojaksoni päättyi aamupalaan vieraanvaraisten ystävien luona.  Heidän perheessään oli 15 kuukauden ikäinen kirkassilmäinen poika, jolla hymy oli herkässä. Siunausta koko perheelle ja kiitokseni näin bloginikin välityksellä.
Matkani jatkui koko päivän käytännössä kaupungin halki. Tällä kertaa yliarvioin matkaani. Se minun kartankatselupaikkani oli pyykkikärryn päällä pihalla, netti toimi siinä, ehkä tuli oltua hieman huolimaton.  Matkaa kertyi vain 94 km, tosin siinäkin oli hommaa lukuisten liikennevalojen ja stop-merkkien kanssa.  Isompia väyliä ajaessa tuntuun kuin ajaisi loputtoman pitkässä ostoskeskuksessa.  No, totuuden nimessä on sanottava, että menin vähän aikaa jollakin teollisuusalueella ja myöskin joillakin asuntoalueilla.   Sisämaan puolella oli koko ajan korkea vuoristo ja ajattelin, että kai se jossakin vaiheessa tulee ylitettäväksi.

Minulla on sellainen käsitys tällä hetkellä, että yksi varaosapussi on jäänyt lentomatkan yhteydessä tullimiesten käsiin.  Koitin saada jarrupaloja ja takahammasrattaan Pekan mukaan, se myöhästyi päivällä. Pekka lähetti sen sitten LA:han ja sain sen ystävieni luota. Vaihdoin hydraulisten vannejarrujen palat (joita ei tunnu tavan pyöräliikkeissä olevan).  Jarrut ovat kyllä hyvät, mutta niiden säädössä olisi vielä tuotekehittämistä tai sitten minä en osaa niitä säätää.  Kun aloin vaihtaa takahammaspyörää huomasin, että siinä hävinneessä varaosapussissa oli vielä yksi työkalu, jota olisin tarvinnut hammaspyörän irrottamiseen. n Iso lista ja sellainen ketjuavain kyllä oli, mutta vielä yksi olisi tarvittu!!!! No, hammaspyörä jäi vaihtamatta tällä erää. Sitten ajattelin, että vaihdan kuitenkin ketjun. Joku oli tökännyt minulle paikalla ollutta ketjua leveämmän ketjun selityksellä, että kyllä se siinä pyörii.  Pyörihän se, mutta piti sellaista rutinaa, ettei sitä kestänyt Erkkikään.  Kolmannesta kokeilemastani liikkeestä löysin sopivan ketjun ja vaihdoin sen täällä majapaikassa. Ketjun katkaiseminen ja liittäminen alkaa jo käymään, harjoittelin sitä töpeksien kotonakin.  Nyt ei ketju rutise, ja jo toinen ketju kahden päivän sisällä meni roskikseen.
Minun pitäisi vielä saada ratkaistuksi takavanteen ongelma ja huomasin, että valotkin olivat hävinneet. Tarvittaisiin joku sähkömies.  Vaihtajan puoleinen stefa vuotaa, olen ajatellut konsultoida jonkun valmistajan edustajan kanssa. Itselläni olisi sellainen ajatus, että jos lyhentäisin öljynvaihtovälejä, niin josko tämän reissun kestäisi.  Pyörä  nyt vaatii hieman enemmän huomiota kuin olisin halukas sille antamaan. Minä vaan mielelläni ajaisin ja keskittyisin itseni huoltamiseen.  Mutta kyllä kai se on nieltävä nämä tekniset ongelmatkin, minkäs teet.


Huomenna, jos Luoja suo, kaupunki alkaa jäädä vähitellen taakse ja siirrytään erämaahan. Minua on ”peloteltu” sillä ja meinaankin katsoa karttaa hieman tarkemmin ainakin sen vuoksi, että en jää kuumaan auringonpaisteeseen ilman vettä. Tällaisia tänään.

3 kommenttia:

Movielunatic kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=BZxwxv3UZ9M

Movielunatic kirjoitti...

Parin viikon kuluttua julkaisemassani Työurani osa 10 on maininta myös sinusta :)

Ahti Auno kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla, mitähän tuleman pitää?