maanantai 28. lokakuuta 2013

28.10.2013 Fort Stocton

Ruokapaikan ikkunassa on kylltti, Open ja Closed. Kumpaahan uskoisi?

Minä epäilen, että olen valinnut tämän Amerikan poikkiajon reitiksi mantereen harvimmin asutun seudun. Katsellessani tämän ajojakson reittiä, tuppasi väkisinkin muodostumaan pitkiä päivämatkoja. Onneksi loppua kohti lyheneviä. Sitä silmällä pitäen lähdin liikkeelle puolitoista tuntia ennen auringon nousua.  En olisi selvinnyt matkasta, jollei se olisi ollut helpohko. Vähän nousuja ja sivutuuli, joka varsinkin alkumatkasta oli lievästi myötäinen, loppumatkasta tosin lievästi vastainen. Olisin ollut  ehkä aikaisemmin perillä, mutta tänään vaihdoin kolme kertaa rengasta. Viimeisellä kerralla vaihdoin varalla olleen päälykumin taakse. Ajattelin, että se entinen on kulunut jo niin ohueksi, että teräskudokset pääsevät siitä helposti läpi. Tämä varalla ollut on vain 37 leveä, joten ehkä taas vaihdan etu- ja takarenkaan ristiin, ellen löydä lähiaikoina uutta rengasta. Koitan viimeistään San Antoniossa katsella kunnon rengasta taakse.
Niin, tämä juttu jää lyhyeksi, tulin myöhään majapaikkaan ja paikkailin renkaat ensin (muiden pakollisten kuvioiden jälkeen).  Matkaa tälle päivälle kertyi 201 km (125 mailia) ja huomiselle olin merkinnyt 106 mailia, joten taidan taas olla aikaisin liikkeellä. Seuraava päivä olisi helpompi, mutta se on jo oma juttunsa. Katsotaan, miten huomisesta selviän.
Maasto on samantyylistä, autiomaata, ehkä ne vuoret vähän vähenee ja ehkä on jo enemmän keinokasteltuja viljelmiä ja tänään näin yhden puron pohjalla ensi kerran vettä.


Ei kommentteja: