perjantai 11. lokakuuta 2013

10.10.2013 Lake Havasu City

 

Iltapäivän ajelin Colorado-joen vartta.

Ajoin heti aamusta Arizonan puolelle. Pienempi tie olisi lähtenyt kohta Coliradojoen ylityksen jälkeen tänne majapaikkani suuntaan, mutta kun se kulki intiaanireservaatin läpi, päätin ajaa ylimääräisen lenkin hieman kauempaa. Teki ehkä noin 20 km:n ylimääräisen mutkan. Minulla oli nimittäin mielessä se parin päivän takainen ”suljettu yhteisö”, jonka rajalla tiukka vartijatäti esti etenemisen. Tämänpäiväinen lenkki oli kuitenkin turha. Nimittäin se minunkin valitsema tie meni loppuosaltaan samaisen reservaatin läpi eikä siellä mitään puomeja ollut. Casinoita olisi ollut pari  kappaletta.

Kaikenlaisia veneenvetäjiä oli näkynyt parin päivän aikana ja ihmettelin, mihin ne niitä veneitä rutikuivassa erämaassa tarvitsevat. Mutta olihan Coloradojoessa vettä, jotenkin hyvin sinistä vettä. Ja  tässä majapaikkani kohdalla olevassa patoaltaassa vielä enemmän. Kaikki rannat, missä vain on tasaista ovat jotain loma-asutusta pullollaan ja joen kahta puolta lukuisia asuntovaunualueita.  Ajoin joen rantaan tultuani jonkin aikaa vanhaa pikkutietä, joka kulki aivan joen läheltä ja siis läheltä loma-asutuksia. Tie oli kuitenkin  sen verran hidas, että vaihdoin sen päätiehen jonkin ajan kuluttua, että ehtisin majapaikkaan ennen illan pimenemistä. En ehtinyt kuitenkaan. Aurinko laski melko tarkkaan klo 6 illalla, mielestäni hyvin nopeasti ja myös pimeä tuli nopeasti. Olen ilmeisesti siirtynyt itään päin ja siksi ilta tulee aikaisemmin. Tänään ajoin melkein koko päivän pohjoiseen, joten minun etelänmatkani ei kyllä  nyt juuri edennyt. 
Maisema on karua.

Matkaa päivälle kertyi taasen 160 km ja täytyy sanoa, että tätä kirjoittaessani (kello on 20:56) naamaa väsyttää aika tavalla. Netti ei toimi ja jätän tämän tarinan vasta ehkä huomenillalla, ellen sitten käy pihalla kävelyllä, josko se toimisi jossain siellä.  Muutoin katselin karttaa ja taidan pitää lepopäivän taas huomisen ajopäivän jälkeen.  Eivät ole rakentaneet noita kyliä aivan sellaisten välimatkojen päähän, jotka olisivat minulle ihanteellisia.  Jos oikein arvioin ja kunto kestää, niin minun pitäisi olla siellä Grand Canyonilla kolmen ajopäivän jälkeen, ts kun pidän lepopäivän, niin neljän päivän jälkeen. Joudun varmaan majoittumaan siellä ja epäilenpä, että  hinnat mahtavat olla korkeita.
Nyt alkaa järki syltäämään, että eiköhän ole parasta, kun hankkiudun nukkumaan.Ei kommentteja: