perjantai 4. lokakuuta 2013

4.10.2013 Simi Valley

Tämä henkilä, jota en viitsinyt kuvata läheltä, oli yksi kymmenistä pyörän tao sotoskärryn kanssa omaisuuttaan raahaavista kodittomista, joita näin sekä eilen illalla että nyt aamulla kun ajoin Santa Barbaran läpi.


Sanoin aamulla, että nukuin pitkään (6:15) koska edessä oli helppo päivä. Ei olisi pitänyt sanoa. Ajeltuani jonkin matkaa Santa Barbarasta eteenpäin, tulin kohtaan, jossa pieni tie jatkui highway:n rannanpuolella ja navigaattorini kehoitti kiertämään mantereen puolelta jonkinmoisen lenkin. Arvoin sitä tovin ja päätin viimein seurata navigaattorini opastusta. Ei olisi pitänyt.  Tie nousi jyrkähkösti  lähes neljään sataan metriin. Sitten tulin kohtaan, josta olisi pitänyt kääntyä rantaan takaisin. Siinä oli kapea ja huono tie, jossa oli jos minkälaiset kyltit ja uhkaukset, että ei asiaa ja pyöräilijöille vielä erityisuhkaukset. Niinpä  jatkoin matkaa kiertämällä jonkin isohkon tekojärven, lienee ollut vesivarasto. Kun viimein saavuin takaisin rannikolle, oli arviolta 25 km:n matka muuttunut 70 km:n matkaksi ja kello oli kolme. Sitten jyrkkä käännös tänne Simi Valleyhyn,  kovaan vastatuuleen, jota sitten riittikin loppuun asti. Hieman tuuli hellitti kun aurinko laski, mutta ei se loppunut silloinkaan.  Niinpä sain taivaltaa noin klo 20:een asti, ennen kuin majapaikan ihanuus aukeni. Pysähdyin huoltoasemalle hieman ennen majapaikkaa ja sieltä lähtiessäni huomasin eturenkaan olevan melko tyhjä. Pumppasin sen täyteen ja se pysyi motellille asti. Kun kannoin laukut yläkertaan ja palasin pyörälle, oli kumi aivan tyhjä. Loistava ajoitus! Minulta olisi mennyt otsalampun valossa varmaankin puolisen tuntia renkaanvaihtoseremoniaan.  Nyt se jäi aamuksi, tälle päivälle harrastusta tuli ihan tarpeeksi.
Kauniita kukkaistutuksia Santa Barbarassa oli paljon.

Niin, matkaa kertyi lopulta vain 128 km, mutta energiaa käytin siihen 5400 kcal.  Olisin tasamaalla tuulettomissa olosuhteissa ajanut sillä energialla yli 200 km. Puhuvat toisinaan suorittamisesta. En oikein tykkää siitä sanasta,  sen sisältö on epäselvä ja se on vähän sellainen muotisana. Nyt kuitenkin tämän päivän matkani oli hieman sellaista suorittamista, mutta jos meinasin tähän majapaikkaan päästä, pakko oli suorittaa.  Olen tässä LA:n liepeillä,  kartan mukaan esimerkiksi Hollywood ei ole kaukana, mutta samanlaisia ostoskeskuksia täällä on ollut kuin muuallakin.Ei kommentteja: