perjantai 1. marraskuuta 2013

1.11.2013 Boerne

Laitanpa tällaisenkin kuvan. Näitä tuulivoimalan siipiä on tullut oikeastaan joka päivä vastaan saattueina. Eli kyllä sitä tuulivoimaa jossakin rakennetaan!


Paikka on n.30 mailia San Antoniosta suunnilleen länteen.  Minulla oli eilen sellainen tapaus, että aamupäivällä paikkasin renkaan. Sitten se alkoi vuotamaan sillä tavoin, että pumppasin noin tunnin välein ja ajattelin, että vaihdan illalla.  Ratas ei kuitenkaan tyhjentynyt siinä illan aikana ja jätin paikkaamatta.  Paikkasin sen sitten aamulla pimeässä tiepuolessa otsalampun valossa. Sitä se laiskuus teettää. Sattui vielä sellainen  tapaus, että  yksi pariskunta pysähtyi siihen viereen. Mies kysyi, että olenko vaikeuksissa. Sanoin, että kaikki OK, että vaihdoin vain renkaan. Hän sanoi soittaneensa jo sheriffille asiasta ja aikoi soittaa uudelleen ja kertoa, että apujoukkoja ei tarvitse lähettää?  No, rengas tuli vaihdettua ja tuossa tilanne on taas samanlainen kuin eilen illalla, paitsi nyt kumi on lytyssä ja minä sen renkaan vaihdan helpommalla tavalla.
Tänään aamu oli kylmä, mutta heti auringon noustua lämpö nousi nopeasti niin, että tarkeni pelkällä huomioliivillä. Maasto muuttui  kumpuilevaksi, niin että nousuja taas kertyi päivän mittaan lähes kilometri. Matkaa pyörän mittariin tälle päivälle tuli 139 km, joten aletaan lähestyä kohtuullisia lukemia.  Asutusta on jo koko ajan ja nyt löytyy päivän mittaan jo kahvipaikkojakin. Ajattelin taas tänään, että yleisin tuoksu on mätänevän lihan tuoksu. Niin paljon on yliajettuja eläimiä tiepuolessa lahoamassa.
Yhtään pysähdystä en tee, että ei joku tulisi kyselemään matkastani. Täällä ei taas pyöräilijöitä ole näkynyt, niin kuin  Californiassa. Ei täällä tosiaan näy myöskään jalankulkijoita.  Kävin äsken syömässä, tässä vieressä on nippu huoltoasemia ja puolenkymmentä ruokapaikkaa. Yhtään ainoaa jalankulkijaa en nytkään nähnyt. Katsoin yksi ilta, kun pariskunta lähti samasta  ruokapaikasta jossa olin syömässä. Hyppäsi autoon ja kaarsi noin 50 metriä samalla puolella katua olevaan motelliin, välissä ei ollut yhtään muuta rakennusta.  On tämä merkillistä kansakuntaa?

Yksi tilastomerkintä  jäi mainitsematta eilen. 9000 km:n raja tuli rikottua, nyt sitä on jo reilut 9200 km Alaskasta lähdön jälkeen. 

Ei kommentteja: