sunnuntai 17. marraskuuta 2013

17.11.2012 Veracruz (Boca del Rio)

 
Päivämatkan nähtävyyksiin kuului krokotiilifarmi!

Ajattelin, että lyhyt ajopäivä, mutta ei se sitten ihan tynkä kuitenkaan ollut. Matkaa tosin kertyi vain 85 km, mutta loppumatkasta ajoin Veracruzin kaupungin läpi ja se oli aika hidasta. Oli siunnuntai-iltapäivä ja jostakin syystä ihmisiä oli tosi paljon liikkeellä. Näytti olevan kaikenlaisia tapahtumia ja siinä kun liikennevaloissa ja ruuhkissa jonotin siinä se aika kului. Lopuksi navigaattorini harhautti minut sellaiseen pikkukatujen sokkelikkoon, että ei paremmasta väliä.  Varasin illalla tämän majapaikan. Sitä ei ollut navigaattorini muistissa ja osoitekin oli sellainen, että en sitä saanut kunnolla navigaattoriini syötettyä. Niinpä lopulta harhailin täällä rannalla edestakaisin ja kyselin puoleltakymmeneltä ihmiseltä paikkaa, ennen kuin sen viimein löysin. 
Tämänkään paikan netti ei toimi kuin vastaanotossa ja ravintolassa. Mutta kaikkea ei voi saada, mennään sillä mitä on. Olen tässä kaksi yötä ja keräilen voimiani. (kumma sanonta, mistähän niitä oikein pitäisi kerätä ja miksi minä ne alun alkaenkaan olen levittänyt kerättäväksi).  Paikassa on ihan mukavan näköinen uima-allas ja mereen on matkaa noin 100 m tai alle. Ehkä käyn kokeilemassa huomenna, miten lämmintä Mexicon lahden vesi on. Tärkeämpää on kuitenkin huoltaa varusteitani, itseäni ja suunnitella tulevien päivien reittiä. 

Tämän päivän matkani muutoin oli aika helppo. Melkein heti aamusta tie muuttui moottoritieksi jossa oli kunnon reunakaistat ja siksi hyvä ajella.  Tänään maisemaan sisältyi ennen kaikkea sokeriruokoviljelmiä. Ilma oli aurinkoinen ja varmaankin melko lämmin, epäilen siinä +30C:n pinnassa. Hikeä ainakin virtasi jos  vähääkään nousuja oli. Koitin taas aktiivisesti huolehtia nesteen saamisesta ja ilmeisesti siinä onnistuin, koska perille selvisin. 

Ei kommentteja: