torstai 21. marraskuuta 2013

21.11.2013 Coatzacoalcos

Olen aika varovainen kuvatessani, että en vain loukkaisi ihmisiä. Tältä kalastajalta kysyin luvan kuvan ottamiseen ja hän sen minulle soi.

Lyhyt ajopäivä, onneksi. Viime yö oli koko matkani surkein.  Majapaikkani oli kolmikerroksinen kivitalo, jossa ovet olivat yksinkertaista peltiä ja vielä aika harvasti pokissa, joten kaikki kuului.  Joku sekopää mesusi ensiksi kaksi tuntia ennen kuin joku hermostui ja sai hänet vaikenemaan. Sitä ennen jo oli alkanut talon edessä olevan auton  varashälytin mesuamaan erittäin pitkään ja suuriäänisesti.  Ja sitä jatkui lyhyin tauoin koko yön.  Minulla oli sellaiset äläskäpiset korvatulpat, jotka eivät paljoa melua vaimentaneet.  Koitan kyllä välttää kaunaa, mutta yön aikana kehittelin kyllä mielessäni ohjusiskua, tuhopolttoa ja ajattelinpa hukuttaa auton vielä veteenkin.
Ajoin  Minatlanin läpi, kävin siellä syömässä ja sitten aika varhaisessa vaiheessa päivää tänne Coatzacoalcos:iin.  Takakumi tyhjeni jo aika nopeaan ja kun majoituin, käänsin pyörän nurin ja vaihdoin renkaan. Ketju oli aika löysällä vaikka vasta sitä lyhensin. Kun sitä kiristin, huomasin, että se ei pyöri kunnolla. Se oli jo niin venynyt, että ei enää sattunut kunnolla hampaille.  Konsultoin hotellin henkilökunnan kanssa ja sain osoitteen pyöräliikkeeseen. Käsitin sittenkin ohjeen väärin ja kävelin 90 astetta vikasuuntaan. Asia selvisi, kun kysyin nuorelta mieheltä, joka lähti viemään minut liikkeeseen. Sain uuden ketjun, 85 pesoa joten ei varmaankaan mikään huippujuttu. Mutta ainakin se nyt pyörii paremmin kuin edellinen.  Pitäisi vaihtaa kaikki, etu- ja takahammasratas ja ketju samalla kertaa. Mutta viimeksi kun etuhammasrattaan polkimineen vaihdoin maailmalla, sain kohtalaisen heikkoa kamaa, siksi en etupyörää haluaisi vaihtaa.  Se on vielä sellainen, että kampia ei tarvitsisi vaihtaa välttämättä samalla, hammasosan saa irti neljällä ruuvilla.

Todella mielenkiintoinen yhteensattuma, vai onko sittenkään  sattuma. Matti Rämö lähettisähköpostia. Hän oli laittanut jutun Teksti-TV-sivulle 837 pyörämatkastani.  Nimittäin minulle selvisi ystävällisen bloginlukijani avustuksella, että juuri Matti Rämö oli se henkilö joka aikanaan sai minut suunnittelemaan ensimmäistä matkaani. Näin hänestä lyhyen jutun aamu-TV:ssä hänen palattuaan välimeren matkalta polkupyörällä.  Asiasta kiinnostuneet löytävät hänen  matkastaan Istanbuliin yhteenvedon osoitteesta; http://areena.yle.fi/tv/2037923  ja hänen bloginsa osoitteessa http://blogit.yle.fi/polkupyoramatkalla-joka-paiva


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ketjuthan venyy, mitä noita muita osia jatkuvasti vaihtamaan. Muutama ketju vaan reppuun varalle niin matka jatkuu!

Anonyymi kirjoitti...

Se yksi etuhammasratas riittää kyllä varmasti koko matkan ajaksi, kunhan vaihdat ketjua riittävän usein. Takarattaankin luulen kestävän, jos saat sen käännettyä toisin päin matkan aikan kerran.