keskiviikko 20. marraskuuta 2013

19.11.2013 Carlos A. Carrillo

Linnut matkustavat vedessä kelluvalla kasvilautalla.

Lähdin seitsemän maissa liikkeelle ja käännyin vajaan tunnin ajettuani aivan rantaa kulkevalle tielle. Kartan mukaan se olisi ollut merinäköalalla varustettu tie, mutta tosiasiassa merta näin hyvin vähän. Tässäkin kohtaa niin kuin monessa muussakin merenrantapaikassa rantaa reunusti korkea, paikoin yli 100 m:n hiekkavalli tai dyyni.  Tie oli tuon vallin takana.  Tie meni osan matkaa vielä kapeaa kannasta pitkin ja Alvaradossa tuo kannas oli poikki  siitä virtaavan vesiväylän takia. Paikalla oli komea silta, jonka ali vesi vuolaana virtasi, kuljettaen runsaasti sellaisia lumpeen kaltaisia vesikasveja joita näkyi niin kauas kuin silmä kantoi kumpaankin suuntaan.
Jonkin aikaa Alvaradosta ajettuani tulin risteykseen, josta olin alun alkaen ajatellut ajaa suoraan. Tie olisi kulkenut jonkin tulivuoren läheltä. Päätin kuitenkin kääntyä sisämaahan päin ja ajaa huomisen päivän moottoritietä. Laskeskelin, että säästän näin päivän ajoaikaa, saapa nähdä. Mutta tämä sisämaahan päin kääntyminen olikin onnenpotku. Tie noudatteli jokivartta, ja seutu ympärillä oli hyvin vetistä kaiken aikaa. Yli puolet matkasta oli asutusta, ystävällisiä ihmisiä, joille kaikille olisi pitänyt sanoa hei tai jotakin. Vettä oli kaikkialla. Talon viereen oli kaivettu kuoppa, jotta oli saatu sen verran maata, että talo oli veden pinnan yläpuolella. Ts. pihat olivat veden vallassa ja taloon johti silta tai kapea pengertia.  Lakumatkasta oli Tlacotalpan pikkukaupunki, joka oli ehdottomasti kaunein kaupunki, mitä olen täällä Mexicossa nähnyt, ehkä koko matkallani.
Ihmisiä oli kalastamassa joella ja jotain elukoita ne pyysivät haaveillaan niiltä pihoiltaankin.  Lehmät ja hevoset laidunsivat vesipelloilla, eivät mahaa myöten vaan paljon syvemmällä. Kerta kaikkiaan kiehtova päivä.  Illaksi juuri kun alkoi hämärtää, saavuin tänne Carlis A. Carrillo:oon.  Kyselemällä löysin ilmeisesti paikan ainoan hotellin, niin minulle ainakin vakuutettiin.   Majapaikassa ei ole nettiä ja ruokapuolikin oli tällä kertaa tacojen varassa, mutta täydensin sitä kyllä viereisen kaupan hyllyistä.  Hieno päivä, aika kuuma, hiki virtasi.  Olen koittanut pitää tehostetusti huolta juomisesta ja ainakin tänään se toimi, voimat pysyivät koko päivän ja 137 km:n matkan.  


Ei kommentteja: