sunnuntai 3. marraskuuta 2013

3.11.2013 Alice

Näitä poraustorneja näin tänään useampiakin.

Majapaikkani aamupalan laittaja nukkui mieluummin kuin olisi herännyt aamupalan laittoon. Niinpä söin leipäni auki olevan huoltoaseman pöydässä. Samalla sain antaa paikalla olijoille selvityksen matkastani. Samantapaisen selvityksen annoin nyt illalla viereisen Dollari-Marketi kassalla. Takana oleva mies alkoi kyselemään, että ajoinko minä eilen San Antonion läpi ja että mistä tulen ja minne menen. Oli nähnyt minut tiellä kahtena päivänä peräkkäin. Aikaisemminkin oli samankaltainen tapaus, Kanadassa.
Tänään tuuli oli vaihteeksi vastaan.  Niinpä matkasta, joka alun alkaenkin oli turhan pitkä, tuli ihan  kokopäivätyö.  Keskinopeudella 13,6 km/h ajoin n. 11 tuntia,  ihan kunnon työpäivä. Huomasin loppumatkasta, että olisin voinut jakaa tämän taipaleen toisin, mutta hieman liian myöhään. Olisi pitänyt palata takaisinpäin, ja se on minulle tosi vastenmielistä. Koitan jatkossa pitää päivämatkat kohtuullisina, tuulelle ei mahda mitään, samoin kuin ei nousuillekaan.  Jos minä saisin valita, niin mieluimmin nousuja kuin vastatuulta. Mutta koitan opetella hyväksymään ne asiat, joille en voi mitään.
 
Nämä öljyä maastosta kuljettavat autot ovat keskeinen osa liikennettä.
Tänään taipaleella oli Rancheja, öljynporauskalustoa ja näinpä minä villisikalaumankin. Öljy on näkynyt lähes koko matkan Texasin puolella. Tiellä se näkyy sillä tavoin, että siellä on jatkuva ralli säiliöautoja, jotka ajavat maastosta öljyä jalostamoille. Maastossa näkyy pumppuja ja säiliöitä, joihin öljy kerääntyy ja joista säiliöautot ne ajavat pois.  Aikaisemmin näkyi porauskalustoa, jossa poraustorni oli yhden auton kyydillä. Tänään näin aika monta poraustornia, jotka olivat huomattavasti suurempia. Ajattelin, että ehkä poraavat syvemmälle.  Kaikesta näkee, että edelleen öljyllä on täällä iso merkitys talouselämälle. Ranheja on ollut myytävänä pitkin matkaa, joten jos joku Texasista haluaa maatilan, niin kyllä niitä täältä rahalla varmaan saa.Ei kommentteja: