torstai 28. marraskuuta 2013

27.11.2013 Tenabo

Kova tuuli oli katkonut raskaassa lastissa olleita hedelmäpuita.

Aamulla kova vastatuuli.  Ilma epävakainen ja päivän mittaan vetelin sadehousuja jalkaan ja otin pois lähes 10 kertaa. Sitten ajattelin, että parempi niin kuin että sataisi koko ajan.  N. 30 km ennen Campechea olisi ollut mahdollisuus kääntyä pienemmälle rantatielle, mutta ajattelin moottoritien vievän  vähän enemmän sisämaassa ja siten vähän vähemmän tuulinen. Ensimmäisen kerran huomasin sitten, että tien varressa oli kieltomerkkejä polkupyörälle. Tulin taas teitullipaikkaan ja siitä samasta kohdasta olisi voinut kääntyä myös sille pienemmälle rantatielle.   Tietulimies komensi taas minut kulkemaan reunassa olevan tavalaan jalankulkupaikan kautta. En tiedä, mikä juju siinä on, mutta niin se on ollut joka kerta. Sitten hän tuli kyselemään minulta, minne olen menossa ja kun sen kerroin, kehotti ajamaan moottoritietä. Niin sitten ajoin. Oli seillä vielä iso poliisiratsiakin välillä, että kyllä minä alan jo pikkuhiljaa uskomaan, että täällä saan liikkua tuon pyörän kanssa missä vaan.
Tenabossa ei G-mapin mukaan ollut hotellia. Olin katsonut, että seuraavassa kylässä joka oli noin 12 km:n päässä sellainen olisi pitänyt olla. Kun alkoi jo olla aika ilta, kysyin yhdeltä polkupyörätaksilta, joita kylässä oli tosi paljon, että onko hotellia. Hän sanoi, että on ja lähti ajamaan edeltä. Hän kääntyi kuitenkin rautakauppaan ja minä luulin käsittäneeni väärin ja ajoin katua eteenpäin jonkin matkaa. Sitten taas kysyin joltakin ja tämä näytti takaisinpäin. Niinpä palasin rautakaupan kohdalle, missä pyörätaksi odotti ja vei minut sisälle. Kauppias kaivoi tiskin takaa pyyhkeen, vessapaperia, palan saippuaa ja avaimen sekä komens pojan minulle mukaan. (maksoin 10 pesoa polkupyörätaksille opastuksesta). Poika vei minut yhteen taloon jota en kyllä hotelliksi olisi arvannut ja sieltä löytyi kuin löytyikin huone minulle.
Kävin vielä illalla lenkin kävelemässä ja lopen otin taasen polkupyörätaksin viemään minut ruokapaikkaan. Niitä oli kylän kokoon nähden todella paljon.


Ei kommentteja: