lauantai 2. marraskuuta 2013

2.11.2013 Pleasanton

San Antonion tuloteiden ruuhkat ovat takana. Lähempänä ydinkeskustaa oli rauhallista.


Vaihdoin illalla takarenkaan (siis sisäkumin) ja paikkasin kaksi. Se ei ollutkaan ihan pikkujuttu, niissä oli yhteensä kuusi reikää. Ja minulla on pistosuojatut renkaat!
Nukuin aamulla peräti kuuteen.  Uneni on ollut viime päivinä aika kehnoa, syytä en tiedä.  Nyt  ajattelin päivämatkaa lyhyehköksi, joten päätin lähteä liikkeelle vasta päivän valjettua. Aamu oli mukava ja sain viettää mieluisan juttutuokion ennen matkaan lähtöäni.  Nyt siirryin päätieltä pois, päätien viereiselle tielle, jossa silläkin oli liikennettä  ja kaupunkia lähestyttäessä kaistojakin kolmea yhteen suuntaan. Navigoin RAI-kauppaan päälykumia katselemaan. Sieltä en mieluista löytänyt ja tein kierroksen pyöräliikkeeseen ja palasin viimein takaisin RAI-kauppaan ja oton sen minkä sain. Lisäksi huoltomies esitteli minulle systeemin, jota en ollut aikaisemmin nähnyt puhkeamista vastaan. Irtonainen nauha, joka laitettiin ulko- ja sisäkumin väliin.  Minulta tyhjeni loppupäivästä taas rengas ja kun oli niin hyvä piennar, niin vaihtelin vähän renkaita. Laitoin takana olleen renkaan eteen ja ostamani uuden taakse ja molempiin laitoin sen pistosuojan sisälle. Pakkauksessa luki, että jos kumi puhkeaa, niin valmistaja antaa uuden kumin ja uuden pistosuojan. Saa nähdä, miten toimii.
Tämäntyyliset paikat olivat valitsemallani poistumisreitilla vallalla.
Matka San Antonion keskustaan oli hieman rasittava. Kun sitten sinne pääsin, tilanne rauhoittui. Ja sama oli tilanne keskustasta ulos tänne majapaikkakaupunkiini. Mukavan rauhallinen tie, jota oli mieluisa ajella. Monin paikoin voisi ihan hyvin kuvitella olevan Mexicossa. Liikkeiden nimet ovat Espanjaa ja usein Englanti puuttuu kokonaan.  Samoin suuri osa ihmisistä on Espanjaa puhuvia. Johan täällä USA:n puolella on tullut oltua.  Niin, tänään ei ole ollut missään vaiheessa sellaista tunnetta, että olisin erämaassa, se on ilmeisesti jäänyt nyt taakse. Kyllä se kunnioitettavan pitkä matka olikin. Onneksi en tiennyt asiaa etukäteen, vaikka kyllä siitä pari ihmistä minulle mainitsi.
Tällaista tänään, San Antonio on jäänyt taakse.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletkos harkinnut paikkausainetta sisärenkaan sisälle? Se toimii!

Ahti Auno kirjoitti...

Tuollaisesta en ole kuullutkaan. Pitää tutkia asiaa, ellei nuo nauhat auta. Nyt on kyllä kaksi päivää pysyneet renkaat puhkeamatta.

Kiitos vinkistä!