perjantai 27. syyskuuta 2013

27.9.2013 Half Moon Bay


Pyöräni vei minut näköalapaikalle Golden Gatea katselemaan!

Kyllähän tuohon otsikoksi olisi voinut laittaa San Francisco ja Golden Gate! Kyllä se oli kokemuksena jotakuinkin merkittävä. Tuo silta, jonka kaikki olemme nähneet lukemattomissa elokuvissa ja sarjoissa, minä vinttaan sen yli polkupyörällä! Ehkä se ei kokemuksena ole niin kauhean ainutlaatuinen, näin nimittäin tänään ehkä enemmän polkupyöräilijöitä kuin koskaan ja oli niitä tosiaan sillä sillallakin. Mutta minulle se oli ainutlaatuinen ja varmasti mieleenpainuva tapaus.
Matkaa minulla oli aamulla sillalle noin 30 km. Lähestyin sitä pyöräreittiä, pikkuteitä  ja jopa varsinaisia pyöräteitäkin.  Aamulla oli tosi kylmää mutta päivä lämpeni nopeasti ja olikin tosi lämmintä, ennen kuin tulin aivan meren rantaan. Sitten taas tuo kylmä tuuli alkoi puhaltamaan mereltä.   Sillalla oli sellainen rajoitus, että vain toisen puolen kevyen liikenteen väylä oli  käytössä. Ja tietenkin minun kannaltani väärän puolen. Kun yritin etsiä sinne reittiä, ensiksi ajoin tosi jyrkän mäen päälle, hyvät näköalat tosin. Takaisin laskettelin jarrutellen ja koitin toisen kerran ja nyt laskettelin vahingossa aivan meren rantaan, siis  n. 70 m liian alas. Ei kun taas ylös.  Kolmannella kerralla onnistuin.
Maalaispoika isolla sillalla.

Siltaa lähestyessäni vastaan lappoi koko ajan aivan yhtenä virtana polkupyöräilijöitä. En tiedä, oliko joku tapahtuma  vai mikä, mutta näin muutamassa tunnissa melko varmasti enemmän pyöräilijöitä kuin koskaan aikaisemmin. Ja oli niitä sillallakin. Kevyen liikenteen väylä oli tupaten täynnä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.  Mutta kyllä siitä sitten ajan kanssa läpi päästiin. Minun kulkuneuvoni noiden laukkujen kanssa on aika leveä, joten sen kanssa on vaikeampi löytää sopivaa kulkuaukkoa. Kuviakin yritin otattaa. Toisessa päässä siltaa aurinko paistoi vastaan ja tiesin kameran antaessani, että minusta ei näy kuin silhuetti. Toisessa päässä sain sellaisen kuvan kuin sain, siihen on tyytyminen.
Kadotin sillan jälkeen hetkeksi pyöräreitin, mutta yhdytin sen taas tosi suuressa Golden Gaten puistossa. Loppupäivä kuluikin sitten kun hiljalleen etsiydyn kaupungista ulos.  Tänään taivalta ei kertynyt kuin 90 km, energiaa sain kuitenkin yhteensä 950 m:n nousuissa kulumaan 3500 kcal, joten eiköhän tuokin liikunnasta käynyt. Hotellihintojen puolesta toivoisin kyllä olevani aivan jossakin muussa maassa. Nytkin kyselinb kolme paikkaa eikä se paljon siitä halventunut.  Mutta näillä mennään tänään, jospa se siellä Meksikossa sitten olisi hieman edullisempaa, jos sinne asti selviän.


Ei kommentteja: