torstai 19. syyskuuta 2013

19.9.2013 Harbor

Kalliosaaria sumun rajamailla!Mietin tänään ajaessani, että toivottavasti en jää toiseksi koittaessani paeta syksyn kylmiä etelää kohti. Aamukahvia juodessani huoltoaseman edessä eräs paikallinen  kävi juttelemassa ja kertoi sään olevan poikkeuksellisen hyvä. Ilma oli siinä vajan tunnin poljettuani 7C:n paikkeilla ja ei se T-paitakeliin lämmennyt tänään koko päivänä. Tuo merellä oleva sumu käyttäytyi tänään oikullisesti, se välillä väistyi maalta, sitten taas tuli uudestaan, vielä juuri ennen majoittumista. Se on sellainen kylmä kostea vaippa. Wikipedian mukaan tärkeä elementti punapuiden kasvamiseen.  Säästä vielä sen verran, että uutisissa on parina päivänä ollut kuvia katastrofisateista maan keskiosissa, olikohan Coloradossa. Tulvat huuhtoivat teitä ja taloja. Toinen uutisaihe on tietysti ollut joukkomurha laivaston tukikohdassa ja liput ovat olleet puolitangossa ainakin kaksi päivää.
Amatöörikuvaajan otos haaskalinnuista?


Vitkuttelin tänään hieman ajoni suhteen, toisaalta eilen tuli hieman pidempi ajo mutta tärkeämpi syy on punapuumetsä. Sen pitäisi olla huomenna edessä ja kun aamusta on melkein aina ollut sumua, en halunnut mennä aivan viereen, josko sumu ehtisi haihtua siihen mennessä kun olen siellä.  Floridan raja on tuossa aivan lähellä, joten, jos matkani huomenna jatkuu, vaihdan osavaltiota.  Floridaa sitten riittääkin taas ajettavaksi. Vilkaisin pikaisesti karttaa ja tulkintani mukaan sillä on pituutta noin 1400 km.
Tässä minun "kotini"  tänään.

Laitan kolme kuvaa, yhdessä on sumuisia kallioita. Sumu on merellä kaiken aikaa, ainakin kauempana. Ja kallioita, toinen toistaan kauniimpia on tänäänkin ollut koko päivän nähtävänä, aina kun meri on näkynyt ja on se paljon näkynyt. Linnut lienevät jotakin haaskalintuja. Meinasin saada niistä kuvan aivan vierestä, kun olivat yliajetun peuran vai mikä lienee, päällä. 2 sekuntia ennen kuin kamera olisi ollut valmis, ne ajoittivat poistumisensa.  Kolmas kuva on tämänpäiväisestä majapaikastani. Laitoin sen siksi, että tämä on kaikkein tyypillisen hotellin tai motellin muoto, kaksikerroksinen pitkä rakennus. Huoneet ovat tilavia ja yleensä varsin siistejä. Minulle ihanteellisia. Tämä tästä, päihteetön pyöräilijä vaikenee!


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai nyt vaan Floridaan siirrytä.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa tunnelmakuvausta kirjoitat ja kuvaat. Täällä etelä Suomessa on jatkunut poikkeuksellisen lämmin sää, nytkin on + 16c. Toivottavasti sääsi siellä lämpenee. Hyvää ja turvallista matkaa Kaliforniassa.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla Floridan lämmöt mielessä :)Nevada on tällä puolen rannikkoa.

Ahti Auno kirjoitti...

Florida ja Kalifornia menevät sekaisin.

Anonyymi kirjoitti...

HYVÄ! Lisää kuvia, paranevat koko ajan, kuten kelitkin siellä päin!

Anonyymi kirjoitti...

Lintu on muuten jonkin sortin korppikotka. Ei mikään harakka!

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen että käyt LA:ssa ajelemassa Mulholland Driven maisemareitin. Se on todella upea.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ahti mainioista kuvista ja kuvauksista. Kerroit sumusta. Se toi mieleen merisumun, joka tummana seinämänä levisi mereltä Käännänkylään asti. Vanhat miehet sanoivat, että se on hylkeen pierua.
Hyvää matkaa sinulle! Odotamme uusia kokemuksiasi.