sunnuntai 22. syyskuuta 2013

22.9.2013 Legget

Tämä kuva oli pakko laittaa. Menin pyörän takana olevasta aukosta rungon sisään. Sinne olisi mahtunut minunkokoisiani varmaan kymmenen ihmistä.


Minun oli tarkoitus pitää tämän ajopäivän jälkeen lepopäivä. Tämä on viides ajopäivä. Tulin tänne Leggetiin kuitenkin niin myöhään, että ajattelin, että en enää ehdi rannikolle. Tie on poikennut aika tavalla sisämaahan  päin ja minun on tarkoitus jatkaa lopun matkaa pienempää rantatietä numero 1 San Franciscoon. Poistun siis täällä Leggettissä valtatieltä numero 101, jota olen nyt muutaman päivän ajellut.  Minulle olisi kyllä kelvannut tämäkin paikka muutoin lepopäiväksi, mutta tässä on vain motelli, ei minkäänlaista ruokapaikkaa, ei edes kauppa tai huoltoasemaa. Niinpä muutin suunnitelmaani ja otin huoneen vain yhdeksi yöksi ja ajan huomenna kaikessa rauhassa rannikolle. Olisin ehkä päässyt sinne tänäänkin, mutta tie näytti kartassa niin kiharaiselta ja kun nousuja oli ennestäänkin  toista kilometriä takana, päätin koittaa olla viisas ja levätä ensin yön. Laukussa on sen verran muonaa, että tästä aamuun selviän.
Tämä nähtävyys löytyi sästä Leggett:in kylästä.

Päivä on kulunut punapuiden merkeissä. Olen ajellut väliin päätietä väliin luonnonpuistojen läpi meneviä pikkuteitä ja katsellut punapuita. Olen minä niitä nyt sitten nähnyt. Tänään näin aika monta pyöräilijääkin. Paria jututin. Toinen oli lähtenyt kesäkuussa ja oli ajanut tähän mennessä 3000 km, eli matkantekotyyli poikkesi minun tavastani.  Kävin syömässä jotakin Garberville:ssä , siellä ehti ikkunan ohi vilahtaa syöntiaikana useampikin ajaja. Kylä oli muuten täynnä sellaisia minusta hipeiltä näyttäviä ihmisiä. Minulle ei selvinnyt, mikä valtaus siellä oli menossa.
Olen saanut jonkin verran kommentteja sekä Facebook:iin että blogiin, kiitos kaikista niistä.  Totta kai minusta on mukavaa, että joku seuraa matkani tekoa ja vielä näkee vaivaa kommentoidakseen. Muutoin tiedoksi, että olen laittanut oikeastaan lähes joka päivä FB:hen jonkin kuvan, eri kuvan kuin blogiin. Siihen  FB:hen ei tarvitse mielestäni liittyä, jos haluaa vain käydä lukemassa (ja mielellään tykkäämässä) sivua. Tuo tykkäämässä sen vuoksi, että minua kiinnostaa FB:ssä ainoastaan metkani teeman esiintuominen. Ja tosiasia on, että se noteerataan vain jos sillä on tarpeeksi kannattajia. Minun kannaltani sivuilla on tosi paljon seuraajia ja tykkääjiäkin, yleisen noteerauksen kannalta määrä toki on kovin vähäinen.  Niin, se FB-osoite; https://www.facebook.com/pyoraillenpitkalle .


4 kommenttia:

Heikki Heinonen kirjoitti...

Joka päivä, aamulla ensimmäisenä, pitää katsoa blogiasi. Mukava seurata matkaasi blogisi ja facebookin välityksellä.

Movielunatic kirjoitti...

Onhan mahtavia puita ja mukavaa jutustelua!

Anonyymi kirjoitti...

Mukava lukea tätä sinun blogiasi! Hienon asian puolesta olet matkalla.

Ahti Auno kirjoitti...

Kiitoksia mieluisasta palautteesta!