keskiviikko 25. syyskuuta 2013

25.9.2013 Timber Cove

Kaunista kasvustoa tien varressa.


Lepopäivän jälkeinen päivä oli taas helpon tuntoinen ajella.  Katselin eilen karttaa ja jaoin mielessäni matkan San Franciscoon kahtia niin, että toinen majoitusyö olisi jonkin verran ennen kaupunkia. Niin minun ei tarvitsisi yöpyä keskustassa. Katsotaan miten suunnitelman käy. Ei minulla siellä keskustassa yöpymisestä ole muuta hyötyä kuin että maksaisin majapaikasta korkean hinnan.  Tämä majapaikka oli noin 130 km lähtöpisteestäni. Ei se minulle kuitenkaan kelvannut heti, ajoin ohi muutaman kilometrin seuraavaan hotelliin. Hinta oli tinkauksen jälkeen 211 dollaria + vero.  Päätin jatkaa pari kilometriä eteenpäin. Siellä hinta oli 111 dollaria + vero. Kun valitin köyhyyttäni, isäntä soitti tähän ohiajamaani paikkaan,  sain hinnan 69 dollaria +vero. Niinpä käänsin pyörän ja ajoin 5 kolometriä takaisin.  Mukava paikka, sain myös syötyä, tässä on ravintola. Tosin annos oli kuin varpuselle, onneksi oli laukussa evästä jäljellä.
Aamulla lähtöpisteessä ”aamiaista” syödessäni katsoin säätiedotusta. Siinä tähän kohti rannikkoa luvattiin kylmää ja navakkaa pohjoistuulta. Vähän pohjoisempana satoi, ajattelin, että hyvä kun olen tullut sieltä jo pois. Tiedotus piti paikkaansa , kylmä tuuli puhalsi, onneksi selän takaa. Nousua päivän nyppylöistä kertyi 1500 m, mutta tuuli selän takana matka taittui leppoisasti. Niin, sen paluumatkan kanssa matkaa kertyi 140 km tälle päivälle.   Tänäänkin tuli ehkä kymmenkunta matkapyöräilijää vastaan ja yksi ajoi ohi. Pekka kertoi silloin Seatleen ajaessaan, että pyöräilijöitä lappoi vastaan tasaiseen tahtiin, että minä en niitä ne, kun jono liikkuu etelään kaikki suunnilleen samaa nopeutta. Ehkä niin!
Tällaisia kaunokaisia oli kaksi tiepuolessa. Toinen jäi aika lähelle ihmettelemään minua, ennenkuin sitten pomppasi hyvin kevyesti aidan yli.

Sain eilen vaihdettua öljyt napavaihteeseen. Tai paremminkin laitettua uudet. Minusta tuntui, että ei siellä enää mitään öljyjä ollut. Laitoin sellaisen puhdistusnesteen ja kun sen sitten ajolenkin jälkeen laskin pois, ei se ollut juuri lisääntynyt.  Olenkin epäillyt, että vaihtajan puoleinen stefa vuotaa, on ollut sen verran öljyinen se puoli.  Minusta ei kyllä ole tuota vaihteistoa korjaamaan, vaikka olisi varaosiakin. Täytynee  konsultoida jonkun kanssa asiasta. Siinä ohessa kävin myös paikallisessa pyöräliikkeessä, ostin levyjarruun uudet varapalat, hydraulisiin vannejarruihin niitä ei löytynyt taaskaan. Sain myös seuraavan kartan, siis San Franciscosta eteenpäin ja uudet ajokäsineet, entiset olivat sanalla sanoen jo aivan hirveät. Syy käsineiden pitoon minulla on se, että aikaisemmin aurinko on polttanut kämmenselät  huonoiksi. Tämä käsinejuttu on toiminut. Ehkä niillä on joku toinenkin merkitys.
Ajo sujui tänään tosi mukavasti. Mäet tällä rantatiellä ovat osin paljon jyrkempiä kuin isommalla 101 tiellä, silti kulkee. Olisikohan ajokunto vihdoin löytymässä kahden viikon hieman löysemmän jakson jälkeen.  Nyt olen koittanut noudattaa parhaani mukaan Juhan ohjeita.  Tai ainakin melkein.


Ei kommentteja: