torstai 1. elokuuta 2013

AIKAEROSTA TOIPUMASSA

Tämäntyyppisiä taloja oli matkallani ruokakauppaan Anchoragessa.

Ensimmäinen päivä Alaskassa alkaa olla takana. Aikaero Suomeen on 11 tuntia ja sen vuoksi yö oli levoton. Naapuri katsoi vielä aiheelliseksi kotiinpalattuaan klo 01:00 yöllä ottaa pitkän ja äänekkään suihkun. Aamu tulee kuitenkin pitkänkin yön jälkeen. Tämä vaatimaton majapaikkani ei tarjoa edes aamupalaa, joten lähdin sellaiselle lähikuppilaan. Tilasin kaksi sellaista ja 20 dollarin hintaan sain pahimman nälkäni tyydytettyä.
 Kävelin lähiostoskeskukseen etsimään freepaidia, jotta voisin käyttää puhelieni datayhteyksiä ja tekstiviestiä. Kaupassa oli mielenkiintoinen systeemi. Yksi isäntä tuli kyselemään nimeäni ja kirjoitteli sen tabletille. Näin sitten. että nimeni tuli kaupan seinällä olevalle ruudulle jonoon. Kaupassa oli kaksi tällaista nimien kerääjää ja yksi myyjä!  Komean näköinen jonotuslista joka tapauksessa. Minua kuitenkin palveltiin aikanaan ja sain kuukauden rajoittamattoman datan ja tekstiviesticimin 60 dollarin hintaan.  Sitten huomasin illalla huoneessani, miksi monissa ostamissani vempaimissa on sellainen omituinen pistoke. Olen heitellyt ne roskiin, kun ei niitä ole missään tarvinnut. Täällä olisi tarvinnut. Nyt piti ostaa adapteri kaupasta.Tämä majapaikkani on lähes keskustassa ja läheltä löytyy lukuisia baareja ja matkamuistomyymälöitä. Niin ja ostoskeskus, jossa on noin 100 vaatekauppaa. Ruokakauppaan munun piti kävellä sen sijaan kohtalaisen pitkästi. Kauppa olikin sitten hyvä, kaikenlaisia herkkuja löytyi. Ostin jotakin syötävää,mielestäni en kovin paljon ja sain ostoksilleni hintaa 60 euroa. Join vielä kahvit kroisantin kanssa ja se maksoi yli 7 dollaria. Tuntuu hieman kalliilta.

Ostosreissuni jälkeen kannoin pyörälaukun ja työkalut pihalle ja kasailin kaikessa rauhassa pyörän. Aamusta päivä oli pilvinen, mutta puolen päivän jälkeen selkeni niin, että pyörän kasaukseni sujui T-paidassa lämpimässä auringonpaisteessa oikein mukavasti. Muutama henkilö kävi jututtamassa minua ja apuakin olisin saanut, jos olisin tarvinnut. Vaihdoin kasauksen jälkeen ajoasun ja kävin pienellä koelenkillä. Lenkin yhtenä erikoisuutena oli, että törmäsin "puliukkolaumaan", jossa oli varmaankin n. 50 henkilöä. Heitä on näkynyt päivälläkin aika paljon, tämän keskittymän tarkoitus jäi kuitenkin epäselväksi. Että tällainen päivä täällä.


Ei kommentteja: