keskiviikko 28. elokuuta 2013

28.8.2013 Prince George

Laitanpa kuvaksi vielä eiliseltä päivältä Pine Pass:in kohdalta nappaamani kuvan vuoristojärvestä.

Moniko on kuullut ennen tällaistakaan nimeä kuin Prince George? Minä en ainakaan, enne kuin tein alustavia reittisuunnitelmia tälle matkalle. Tämä paikka tulee lähes väistämättömästi vastaan, jos tuolta pohjoisesta tulee. Tänne tulin tänään ilta-auringon saattelemana, hyvässä säässä.  Aamulla kello olikin herättämässä 5 minuuttia tavallista aikaisemmin, ajattelin, että on pitkä matka edessä. Matkaa kertyikin sitten 158 km, mutta reitti oli helpohko, mitä nyt vastatuuli hieman vaivasi. Piti minun silti polkea 9h 47 minuuttia.  Niille, joilla ei ole mittaria pyörässä tiedoksi, että pyörän mittari laskee ajoaikaa vain silloin kun pyörä on liikkeessä. Eli mittarissa oleva ajoaika on todellinen, siihen ei sisälly taukoja. Toinen  asia on tuo keskinopeus.  Olen kuullut monen kyselevän, ajeletko 25km/h vai 30 km/h.  Saatan joskus ajaakin, tänäänkin alamäessä 56,5  km/h (tarkistin mittarista, pyörä on tuossa vieressä huoneessa), mutta keskinopeus on kaukana siitä.  Pyörän paino, mäet ja matkan pituus tekevät tehtävänsä.
Niin, säästä vielä. Sää on mielestäni tyypillistä syksysäätä. Katsoin aamulla noin kahdeksan aikaan jo tunnin ajettuani navigaattorini lämpötilalukemaa, se oli silloin 4,5C. Varpaita meinasi alkaa palelemaan ja aikani sinniteltyä vaihdoin lämmitettävät pohjalliset kenkiin. Niiden ei tosin tarvinnut olla kuin tunnin verran, kun aurinko sitten alkoi lämmittämään kunnolla. Iltapäivää kohti vaatteet sitten pikkuhiljaa vähenevät.  Tämänpäiväinen matkani ei sitten sisältänytkään mitään dramatiikkaa.  Valitsin navigaattorin hotellilistalta Economy Inn-hotellin nimen perusteella. Olikin täkäläiseen hintatasoon nähden kohtuuhintainen, minulle aivan ihana. Huone maatasolla ja toin pyörän suoraan pihalta ovesta sisälle.

Mietin eilen illalla nukkumaan alkaessani, kuinka hyvän tuntoista onkaan mennä nukkumaan pehmeälle patjalle tyyny pään alla ja peitto korvilla, väsyneenä lepäämään. Kun on päivän liikkunut itsensä väsyksiin, lepo on kuin taivas. Jos olisin makoillut päivän, tuskin tunne olisi sama. Tänään säin päivällä huoltoasemalta ostamaani jogurttia. Koitan ostella sitä sen proteiinin takia. Minusta se on uskomattoman hyvää.  Niin ja vesi janoon, puhdas vesi.  Tietyille asioille täytyy tehdä hieman esivalmistelua, jotta niistä voi nauttia täysin siemauksin. Kuten kunnon unelle on hankittava terve väsymys, ruokanautinnolle terve nälkä ja janolle liikunnan tuoma nesteen tarve jne.  Minä olen tänään taas tehnyt osani tuon unen suhteen, katsotaan, mitä yö tuo tullessaan. 

Ei kommentteja: