lauantai 3. elokuuta 2013

3.8.2013 PALMER, ALASKA

Kuva Knik Riverin ylityksen jälkeen 

Eilinen päivä sujui edelleen aikaerosta toipumiseen. Kävin aamulla postissa kysymässä paketin hintaa Suomeen. Ajatuksena lähettää pyörän ja pyörälaukkujen kuljetuskassi Suomeen. Kuulin hinta-arvion ja kävin hakemassa laukut ja pakkasin ne postin pahvipakkaukseen. Jonotusten ja kaikkien kotkotusten jälkeen maksoin paketista 71 dollaria ja aikaa kului noin 2 tuntia. Palvelu oli hidasta ja aika töykeää. Kanssa-asiakkailta kyllä sain neuvoja.

Kävin noin kolmen tunnin lenkillä ja lopun iltaa järjestelin tavaroitani. Heräsin tänä aamuna hieman ennen kuutta ja minusta alkoin tuntua, että en jaksa olla kolmatta päivää jouten. Niinpä söin jotakin ja laittauduin liikkeelle. Navigaattori oli tänään tosi hankalana. Heitin alkuun Palmerin nimen ja haetin reitin. Lähdin ajamaan navigaattorin mukaan, mutta parin kilometrin jälkeen homma alkoi epäilyttää. Muutin mittakaavaa ja totesin sen haluavan ajaa noin 300 km:n ylimääräisen lenkin. Tätä lenkkiä se tarjosi päivän aikana joka välissä. Sitten kun pääsin oikeaan suuntaan, se ajatti minua armeijan tukikohdan läpi, kahteen eri otteeseen. Kolmatta en lähtenyt enään yrittämään. Eivät päästäneet portista sisään vaikka kuinka esittelin navigaattorin reittiä.

Väistelin sitten alkumatkan moottoritietä kunnes muuta vaihtoehtoa ei ollut ja sitten ajoin sitä kolmisenkymmentä kilometriä. Päivä oli kaunis mutta tuuli varsinkin loppumatkasta aika voimakas. Tiie kääntyi lähes vastatuuleen kun Fairbanks:in tie erkani minun valitsemaltani tieltä. Vähän ennen käännöstä piti ylittää todella suuri joki, Knik-river ja heti sen perään Matanuskariver. Alue on varmaankin kosteaa, kun jokia ja puroja on tosi paljon. Maisemat muistuttavat ehkä Suomen lappia paitsi vuoret ovat aivan toista luokkaa.

Päivän matka jäi lyhyeksi, vain 85 km. (Pyörän mittariin kertynyt). Koitan ottaa ensimmäisen viikon rauhallisesti. Energiaa paloi kuitenkin n. 3500 kcal noin +20C:n lämpöisessä säässä. Hotellimajoitus on kallis. Ensimmäinen paikka josta kysyin, olisi maksanut 128 dollaria. Talvella saman huoneen hinta oli 62 dollaria. Tämän toisen hotellin huoneen sain hieman halvemmalla, 91 dollariin. Jospa saisin vastaavasti etelämpää edullisempia majapaikkoja. Nyt väsyttääkin ensimmäisen kerran illalla ihan oikeasti, joten taidan alkaa nukkumaan.

Ei kommentteja: