lauantai 10. elokuuta 2013

10.8.2013 Beaver Creek
Oikeastaan olen kyllä arviolta 40 km Beaver Creekistä etelään. Tuo creek tarkoittaa puroa, vaikka olisin sen kyllä arvannut sanakirjasta tarkistamattakin. Joka puron kohdalla kun lukee joku Creek. Ajoin eilen Tok:ista lähelle Kanadan rajaa. Välillä oli yksi kyläntapainen, jossa oli Syötteen kyläkauppoihin nähden hyvin vaatimaton kaupan tapainen. Oli kylläkin juuri sillä hetkellä alkuperäisväestön kokoontumispaikkana, kun kauppaan pistäydyin. Oli taas suuria vaikeuksia löytää kunnollista syötävää. Paremman puutteessa olen ostellut jo jonkun kerran sardiineja, että saan proteiinia. Puhelin ei toiminut ja siinä  paikassa lähellä rajaa, jossa nukuin, ei toiminut nettikään.
Rajan ylityksessä ei ollut ongelmia. Yhdysvaltain puolella minua ei edes kirjattu maasta lähteneeksi niin kuin monissa maissa tehdään. Kanadan puolella kyselivät jotakin ja toivottivat hyvää matkaa. Alaska siis jäi taakse. Osavaltio, jonka pinta-ala on käsittääkseni lähes 2 kertaa Suomen kokoinen ja asukkaita matkailuesitteen mukaan noin 500 000. Olisi siellä voinut tosiaan kierrellä yhden kesän. Katsottavaa olisi kyllä riittänyt. Se nyt vaan ei ollut tämän matkani juoni. Kanadaan tullessani sain pian taas kyytiä tietyön ohi polottiautossa. Eivät antaneet ajaa pyörällä ja kyllä se aika kurainen matka olisi ollutkin. Söin Beaver Creek:issä ja siellä oli ilmoitis prepaid-korteista. Ajattelin ostaa sellaisen, mutta kun sain kortin käteeni, se oli kuin jokin pankkikortti ilman sirua. Tai taivaskanavan kortti digipoksiin. Sanoin, että ei munun puhelimessani ole paikka sellaiselle. Kävin vielä tiedustelemassa asiaa sellaisesta matkailuneuvontapisteestä. Lohduttivat, että Whitehorse:sta saattaa saada apua asiaan. Sinne on jotain 500 km. Täällä lukeekin kylteissä, että ”Yokon- suurempi kuin elämä”.
Koitan pärjäillä näiden majapaikkojen yhteyksillä toistaiseksi. Ei kannata hermostua, jos minusta ei kuulu. Se todennäköisesti johtuu siitä, että en ole päässyt sellaiseen paikkaan, missä on nettiyhteys. Matka on sujunut hyvin. Eilen poltin 4200 kcal, tänään vähemmän. Päivä jäi vähän lyhyeksi, aamupala oli myöhään, tietyöalueella piti kuljailla ja kaiken lisäksi täällä kello on  tuntia edellä Alaskaa. Siis 10 tuntia jäljessä Suomen aikaa nyt. 

Ei kommentteja: