tiistai 6. elokuuta 2013

CHISTOCHINA, ALASKA 6.8.2013Tapasin aamulla Tanskalaisen pyöräilijän, joka oli ollut lähes kuukauden ajelemassa täällä ja aikoi olla vielä pari viikkoa. Meidät vietiin pik-upin kyydissä noin 10 mailia tietyöalueen yli. Kaveri kääntyi sitten Valdesin suuntaan, kun minä jatkoin Kanadaan johtavaa reittiä.
Mt. Blackburn
Pyörä vaikutti laukkujen säätämisen jälkeen hieman stabiilimmalta, kiitoksia Ristolle opastuksesta. Reiteni tuntuvat aroilta, liikkeellelähtö on kuitenkin kesäiseen ajeluuni nähden niin iso muutos, että se vaati totuttelua. Ajoinkin tänään vai 100 kilometriä ja mietin, että pitäisin huomisen jälkeen lepopäivän, mikäli löydän mieluisen paikan levätä. Tämä paikka on kyllä kaunis, mutta kämpässä ei ole muuta kuin sänky eikä täältä saa ruokaa.  Ei täällä löydy puhelimeen verkkoakaan, tätä kirjoittelen vastaanottorakennuksen sisällä wifi-verkossa.

Mökkinaapurina on Kanadalainen pariskunta, joka on kotoisin läheltä Kanadan etelärajaa, vähän yli 3000 km täältä. Kyselivät matkastani ja isäntä oli kovin huolissaan, että minulla tulee kylmä. Toivottavasti en ole arvioinut matkasäätä aivan väärin. Olen sen virheen tehnyt kerran aikaisemmin.
Laitan kuvaan vuoron. Sitä eikä sen naapureita ei voinut olla huomaamatta. Tämä on Mt. Blackburn, 16390 jalkaa (n. 5 kolometriä)   ja viereinen Mt. Stanford 16237 jalkaa. Nämä ovat majataloisännän mukaan sammuneita tulivuoria, niiden välissä on matalampi, joka on kuulemma aktiivinen edelleen. Epäilen, että näen niitä vielä monta päivää. Tie nimittäin kääntyy TOK:issa 90 astetta ja menee näiden vuorten takaa Kanadan suuntaan.

Sää on ollut tänään loistava. Ei ole ollut missään kohtaa säätämistä, tuuli selän takana, aurinko paistanut ja lämpöä vielä näin illallakin reilut 20C. Kaikki mittarit täällä ovat farenheitteja ja olen pohtinut, pitäisikö jostakin katsoa taulukko, kun en oikein enää kaavaa muista. 

1 kommentti:

Pekka kirjoitti...

Hienoja kuvia, kiinnostavaa asiaa, mainio ajo. Pakko seurata matkan edistymistä!