keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

ALASKASSA

Alaskan taivasta.


Istun vaatimattoman majapaikkani sängyllä, kello on 20:53 paikallista aikaa. Suomessa 7:53, eli 11 tuntia enemmän. Koitan alkaa hetken päästä nukkumaan, nähtäväksi jää, kuinka se onnistuu. Väsymys alkaa kyllä vähitellen painamaan.
Matka sujui hyvin. Välilasku Islannissa kesti aikataulun mukaan tunnin ja vartin. Lentoaseman lähtönurkkaus oli tupaten täynnä, yhden lähtöterminaalin kokoiseen tilaan oli ahdettu neljä lähtötiskiä ja neljä konetta lähti puolen tunnin sisään. Mutta löytyi se oikea kone  kuitenkin. Tulomuodollisuudet USA:n puolelle olivat tarkemmat kuin mitä Euroopassa olen tottunut. Pyörälaukku ja yksi muu laukku avattiin ja kaikki matkatavarat läpivalaistiin (siis maahan saapuessa). Passitiskillä jokainen sormenjälki jäi erekisteriin valokuvan lisäksi. Mutta ystävällistä henkilökuntaa, ei mitään moitittavaa.
Taksi löytyi kentältä jonkinmoisen odottelun jälkeen ja kohtuuhintainen kyyti toi minut varaamaani majapaikkaan, joka Suomalaisessa luokituksessa olisi ehkä yhden tähden hotelli. Mutta minulle se taitaa olla koti kolme päivää. Vastaanottovirkailija oli hieman töykeähkö. Ehkä hänellä oli syynsä. Mutta kaikki hyvin, mies ja matkatavarat perillä!


2 kommenttia:

Teija Marjo-Riitta kirjoitti...

Hei

Paljon, paljon onnea, iloa - sinnikästä seikkailua pyöräilymatkallesi Alaskasta Argentiinaan.

Luin Forum24-lehdestä (11.6.13) Sarianna Halosen kirjoittaman jutun matkasuunnitelmastasi. Hienoa, että pidät blogia.

Juuri nyt Oulussa ovat käymässä onnelliset kulkurit, eläkkeellä olevat ystäväni,jotka kiersivat Etelä-Amerikkaa viime vuonna - kävellen. He ovat olleet jo neljä vuotta matkoilla maailmalla. Kaikki on sujunut oikein hyvin.

Upeaa ja onnistunutta matkaa Sinullekin!

Teija
Oulu

Ahti Auno kirjoitti...

Kiitos toivotuksistasi. Koitan tehdä parhaani, että kirjoituksistani muodostuisi jonkin lainen kuva matkastani niille, joita asia kiinnostaa.