sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

VIIME HETKEN VALMENTAUTUMISTA ?

Täältä löytyy upeita poronsarvikoruja, Syötteen risteyksestä n. 6 km eteenpäin


Taisi valmentajani Juha Rankinen todeta jossakin vaiheessa kaiketi vanhan viisauden, että kunnon suhteen parissa viikossa ei ole juuri mitään hyvää tehtävissä, pilata sen kyllä voi. Eli, jos epäusko meinaa vaivata, niin täytyy vain koittaa uskoa itseä viisaampia.  Olen liikkunut viime kesän Turkin matkani jälkeen keskimäärin noin 20 tuntia viikossa, mikä on kyllä jonkin verran vähemmän kuin edelliseen matkaani valmentautuessa. Mutta onhan minulla nyt takana useamman vuoden yhtäjaksoinen lähes ehdottoman säännöllinen ja kohtalaisen intensiivinenkin harjoitusjakso takana.
Viimeisen viiden viikon aikana olen tehnyt Juhan ohjeiden mukaan hapottavan harjoitusjakson. 10 kpl harjoitusta, johon kuului alussa 3 kertaa 5 minuuttia hapottavalla sykealueella. Minulla keskisyke oli käytännössä alimmillaan noin 163 ja ylimmillään 171. keskimäärin koko jakson aikana ehkä luokkaa 167. Viimeisin harjoitusjakso oli tällä viikolla, 3 * 15 minuuttia. Ts tuo harjoitusaika kasvoi joka kerta edelliseen nähden. Vaikka harjoitus on ainakin minulle kovaa rääkkiä, on myös mukava huomata, kuinka keho tottuu siihen ja kerta kerran jälkeen pystyy pidempiin suorituksiin. Juha totesi, että tarvitaan kykyä tai oikeastaan halua toimia mukavuusalueen ulkopuolella. No nyt jakso on joka tapauksessa takana ja ehkä saan nauttia senkin tuomasta lisäsuorituskyvystä.
Olen jotenkin onnistunut välttelemään pakkaamista, en oikein tiedä, mikä siinä on. On ollut kaikenlaisia asioita ja tehtäviä ja tuntuu, että aika ei millään riitä. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, ehkä ne romut kuitenkin ovat kasassa siihen mennessä, kun lähtö on käsillä. Tekisi mieli tapailla ihmisiä ja käydä monessakin paikassa, mutta kun aika ei kerta kaikkiaan tunnu riittävän. Pyörälle meinaan tehdä  vielä pienen huollon ennen lähtöäni. Tilasin juuri renkaat Saksasta, en löytänyt  sellaisia kuin toivoin niistä kolmesta kaupasta Oulusta, joista kysyin.
Otin yhteyttä Travelstart:iin lisätäkseni yhden laukun menomatkalla. Eihän se onnistunut, se on näiden hakuyhtiöiden haittapuoli, myyvät lennot, mutta jos tulee jotakin selvitettävää, niin olet oman onnesi varassa.  Koitan muistaa jossakin välissä hoitaa asian, niin ei jää kentälle.


Ei kommentteja: