sunnuntai 1. joulukuuta 2013

30.11.2013 Ignacio Zaragoza

Olisin saattanut jäädä kiikkumaan huoneeni eteen vähäksi aikaa. Tällä on ollut lintuja kaikkialla, tässä paikassa aivan erityiesti Ihana konsertti!


Aamupala majapaikassa, jossa olisin voinut viihtyä pidempäänkin.  Houkutus kyllä oli jonkinmoinen, mutta päätin sitten, että ei tänne huvittelemaan ole tultu ja jatkoin matkaani. Kävin Chichen Itzan portilla. olisi auennut 20 minuutin päästä ja jatkoin matkaani. Päätin hoitaa tutustumiskäyntini rauhassa lepojaksoni aikana.  Tästä päivästä ei tullut lepojakso. Tien suunta  ei kääntynyt  Meridasta ihan tarpeeksi ja nyt se on kääntynyt uudelleen tuulen suuntaan, niinpä töitä sai tehdä jotta sain pyörän siirretyksi tuon 129 km:n matkan.  Huominen päivä Cancunin hotellialueelle ei pitäisi olla yhtä pitkä.  Olin katsellut reittiä etukäteen ja hotellitilanne näytti G-mapin mukaan heikolta.  Löysin yhden majatalon tästä nykyisestä paikasta  n. 30 km eteenpäin, loput olivatkin jo sitten Cancunissa. Ajattelin, että josko täällä kuitenkin olisi joku majapaikka.  Tälläkin kertaa sen hankkiminen oli mielenkiintoista.  Kyselyjen jälkeen löysin tämän hotellin. Mutta täällä ei ollut ketään ja ovet olivat lukossa. Siinä kadulla ihmettelin ja sitten naapurikauppias kertoi, että omistajalla on kauppa jonkin matkan päässä ja neuvoi minut sinne. Siellä sitten selitin asiani mutta herra Luis:ia ei löytynyt mistään.  Joku täti käveli kanssani tänne  ja väyläsin pyöräni sisälle ja maksoin huoneeni vaikka emme saaneet sitä auki.  Ulkona oli nimittäin pimennyt ja alkanut sataakin, joten ei oikein huvittanut jatkaa matkaani. Jostakin se avain sitten löytyi sillä aikaa kun  värkkäsin laukkujani.
Tämä näkymä löytyi Valladolid:sta.


Vaikka huone on vaatimaton, jotenkin on mukava tunnelma. Kävin nimittäin syömässä ¼-kanaa  kahvin kanssa ja paluumatkalla poikkesin kahdessa kirkossa. Molemmissa olivat ovet auki kadulle ja siellä oli laulua. Koska huoneeni ilmastointi on kaksi reikää seinässä, kuuluvat lähemmän kirkon laukut tänne.  Kyllä täällä valmistaudutaan Jouluun niin kuin Suomessakin.  Kuusiakin on monessa paikassa ja muita joulukoristeita.  Laitoinkin FB:n päivitykseen, että eilen ennen nukahtamista hetken katsoin TV:tä. Uutisissa oli pätkä Suomesta, porosta, joka oli sisällä ja katseli TV:tä. Oli niin iso juttu, että oli päässyt Mexoconkin uutislähetykseen.
Tässä paikassa ei ole nettiä, ei sen puoleen paljon muutakaan.  Täten tämä päivitys tullenee  huomenna Cancunista. Tästä tullee toinen jakso, jolloin ajan 6 päivää peräkkäin. En tiedä, onko matka vai tuuli vai mikä, niin matkanteko tuntui raskaalta.  Tosin helpotti iltaa kohden, mutta se kyllä taisi johtua siitä, että tuuli helpotti iltaa kohden.  Jotenkin olen vetänyt vieterin Cancuniin ja olen tosi tyytyväinen, että se on huomenna vastassa.  Nyt tuntuu, että olen ollut täällä Mexicossakin vaikka kuinka kauan, vaikka en ole ollut vielä kuukauttakaan. Ne alkumatkan majapaikat vaan tuntuvat niin kaukaisilta. Puhumattakaan kaikki muut paikat, joiden läpi olen matkallani kulkenut.  Koitan tehdä ehkä jonkinlaisen yhteenvedon Cancunissa siinä lepäilyäni aloitellessa.  Tosin, en minä aivan jouten taidan olla ?  Tänään tuli mieleen, että Juha puhui putkirullaamisesta. Ajoin putkiliikkeen ohi ja mietin, että minkähän lainen putki siihen rullaamiseen pitäisi olla? Ei kommentteja: