perjantai 13. joulukuuta 2013

12.2013 Tihosuco

Kuvassa kodinomaisessa ruokapaikassa ollut Virgin de la Quadalupen juhlintapaikka, jollainen näyttää löytyvän jokaisesta talosta täällä.

Eilen ajelin Felipe Carillo del Puerto:oon tällä Cancunin seutuun tutustumiskierroksella. Matka Tulumista Puoerto Felipeen oli melko yksitoikkoinen.  Tien varrella ei ollut oikein paljon mitään.  Olin varannut majapaikan etukäteen, yksi sellainen löytyi varaamon listalta.  Myötätuulessa ajellen matka joutui nopeasti. Hotelli ei löytynyt sieltäpäinkään, mihin navigaattorin osoite opasti. Onneksi kysyvä ei tieltä eksy ja puolen tunnin haeskelun jälkeen majapaikka löytyi. Kohtelu hotellissa oli erittäin ystävällistä.  Koska tarkoitus oli siirtyä seuraavana päivänä Valladolid:in suuntaan, kyselin majapaikkaa väliltä ja  respa käytti aika paljon aikaa selvittääkseen sitä. Lopputuloksena oli treffit kahden aikaan Juanitan kanssa.  Loppuilta kului ruokailun ja kaupungilla kiertelyn merkeissä.  Avoinna olleen kirkon ympärillä oli taas  paljon pyörällä liikkuneita ”toivioretkeilijöitä” syömässä ja valmistautumassa nukkumaan katosten alla.
Aamulla aamupala olisi ollut hotellissa vasta kahdeksalta, niinpä se tuli nautittua samassa hotellissa kuin illallinen. Sitten matkaan kohti Valladolid:ia.  Tämä matkapäivä puolestaan kävi  vastatuuleen suoraa ja aika yksitoikkoista tietä. Tiellä liikkui, kuten illalla selvisi, fiesta de Quadalupe, matkalaisia.  Osa pyörillä, sitten oli autoletkoja ja sitten oli juoksijoita, jotka vuorottelivat vetovuoroa. Matkalaisilla oli neitsyt Marian kuvia ja soihtuja mukanaan.  Täällä Tihosuco:ssa  Juanita ei ilmestynyt paikalle ja aloin kyselemään huonetta vuokralle yöksi. Siitä muodostuikin mielenkiintoinen kaksituntinen. Sain ohjeen yhteen paikkaan,  josta taasen seuraavaan ja niin edelleen.  Matkaoppaaksi palkkasin yhden 12-vuotiaan pojan, joka sitten pysyikin kuin liimattuna mukana. Viimeinen vaihe oli se, että kaupalle, jossa odottelin avainta, tuli kaupan omistaja. Menimme taasen kylän läpi yhden talon luokse. Pääsimme vessaan, mutta talon ovea emme saaneet auki. Siihen ilmestyi nainen, joka lopen paljastui tapaamisesta myöhästyneeksi Juanitaksi ja lopulta avainkin, jolla saimme talon auki.  Talossa ei ollut mitään kalusteita ja kaupan omistaja tarjoutui kuitenkin antamaan  huoneen kaupan yläkerrasta ja Juanitallakin oli jokin asunto, joten oli kolme mistä valita. Kirjoittelen tätä kaupan yläkerrasta. 
Syöntireissulla kirkossakäynti paljasti tosiaan pyhiinvaeltajien matkan syyn, Fiesta de Quadalupe. Tänään on messu klo 19 ja jokin tilaisuus  klo 23 . Jälkimmäisen tilaisuuden luonnetta en ymmärtänyt ja joka tapauksessa se on liian myöhään. Ulkona sataa aika reippaasti, mutta kirkko ei kyllä ole kaukana. Ja mopotaksejakin on, että….
Tämän majapaikan ympäristö on kiehtova.  Tullessani naiset takapihalla perkasivat kalkkunoita, niitä kyllä juoksee erikoisen näköisten hanhien kanssa elävinäkin. Lasten ja pyhiinvaeltajien äänet kuuluvat sateesta huolimatta ulkoa. Kaiken kaikkiaan kiehtova päivä. Me gusta!1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aiotko vierailla Kuubassa?