lauantai 21. joulukuuta 2013

21.12.2013 Tulum

 
Näitä seimiasetelmia täällä on tosi paljon Joulun tunnelmaa tuomassa. Tätäkin kirjoittaessa kadulta kuuluu kovaäänisestä joulumusiikkia.

Tänne Tulumiin oli hotelliltani 141 km ja kun en tiennyt tuulen suuntaa, heräsin varmuuden vuoksi jo 5:20. Tuuli oli sitten keskimäärin aika neutraali, puhalsi mereltä maalle päin pääpiirteittäin. Cancunin Zona Hotelleria on tehty hiekkariutalle, joka rajaa sisäänsä suuren laguunin. Tie kulkee tuota riuttaa pitkin n. 27 km. Sen aluosassa hotellien taso on monipuolisempi, 10 km:n jälkeen ei ole juuri muita kuin jättimäsiä 5 tähden hotelleja ja golfglubeja.  Ihme kyllä, juuri tämä väli on kaikkein hankalin ajaa, siis se, missä olisi potentiaalisin määrä pyöräilijöitä?  Tuon riutan jälkeen käännytään rantatielle, joka on moottoritienomainen, 4-kaistainen ja kunnon reunakaistat. Myös tämän tien varrella on jättihotelleja mutta löytyy sitten kyllä joitakin edullisempiakin alueita, kuten Puerto Moreloksesta  ja tietenkin Playa del Carmenista. Edellisessä paikassa vapaajaksoni majapaikka oli sanalla sanoen upea jopa hintaansakin nähden, jälkimmäinen paikka ei meluisuutensa takia jäänyt suosiooni, vaikka varmaan sieltäkin löytyy rauhallisempia kohteita.
 Minä kuitenkin ajelin kaikkien ohi.  Aurinko paistoi ja vettä kului. Kaivoin myös lomani aikana unohduksissa olleen Espanjan kurssini ja aloin taas harjoittelemaan sitäkin.  Kunnostani en oikein osaa sanoa mitään, paitsi ei minua ainakaan väsyttänyt mitenkään tänne tulo. Eikä mikään paikka ole kipeä tai ei ollut aamulla lähtiessäni. Ajoin pätkän pyörätietä Zona Hotelleria tien loppupäässä ja yhdessä kohdassa mutkassa oli kostea lima maalatun tienpinnan päällä, aivan kuin olisin osunut liukkaalle jäälle. Olin nurin ennen kuin huomasinkaan. Muut  kivut häipyivät vähitellen, vasemman kämmenen tyvi on mustana ja voitelin sitä matkalla Voltarella.  Olisi taas voinut käydä huonomminkin, niin kuin joka päivä.  Mikään ihmisen elämässä ei ole varmaa, paitsi epävarmuus.

Tuosta aurtingonpaisteesta sen verran että hukkasin vapaajaksolla eräässä mieleenpainuneessa majapaikanhaeskelussa toisen ajokäsineeni. Minun kädenselkäni olivat edellisen matkani jälkeen kuin ohutta paperia ja niihin tuli hyvin helposti hitaasti paranevia haavoja  vähäisestäkin raapaisusta. Nyt kin olen käyttänyt hanskoja, iho on pysynyt parempana. Samoin aurinkovoiteena olen käyttänyt 30 ja 50-kertoimisia voiteita.  Myöskin käsivarret ovat aika siedettävät, vaikka ne kyllä saavat aurinkoa.  Olenpa joskus jopa käyttänyt  illalla jotakin kosteusvoidetta ja on sitä nytkin laukussa.  Sain eilisellä reissullani kaupunkiin hankittua myös uudet hanskat, jotka sotkin kaatuessani ja valutin vielä varmuuden vuoksi jogurttia päälle. (Jogurtti on aika liukasta, kun se lämpiää kolme tuntia auringonpuoleisessa ajolaukussa). Tällaisia tänään, tämän pidemmälle en edes uskalla ajatella.

Ei kommentteja: