lauantai 14. joulukuuta 2013

14.12.2013 Valladolid

Mayat pelasivat jotakin pallopeliä, jossa hävinneitä uhrattiin. Tämä ristinollan peluu on kaiketi ollut aika hidasta, kun kuviot on hakattu kiveen.

Matka Tihosucosta Chichen Itza:aan sujui pitkin pieniä teitä sellaisten kylien läpi, joissa turisteista ei ollut tietoakaan.  Osalla matkaa oli vielä tietöitä ja tie muuttui niin kapeaksi, että hetken pelkäsin sen loppuvan kokonaan.  Evästä väliltä löytyi harvakseltaan, tärkeimpänä pikkuruinen vanhahko maya-mummo, joka avasi pienen kauppansa varta vasten.  Kahvin ja mummon tekemien sämpylöiden lisäksi paikasta löytyi sateensuoja. Siitä tosin oli aika lyhytaikainen ilo, toinen sadekuuro  hetken päästä kasteli kyllä ihan kunnolla.  Illaksi Chichen Itsaan.  13.12. heti aamusta Maya-kaupunkiin jossa kameraani ilmaantui yli 60 kuvaa.  Paikka on vaikuttava, ainakin minua sen rakenteet puhuttelivat. Ennen pimeää ehdin tutustua vielä yhteen luolaverkostoon ja osallistua illalla kutsuvieraana hotellini henkilökunnan juhlaan.
Tänään matka jatkui lyhyen taipaleen Valladolid:iin. Täälläkin hieman kulttuuria ja yhteen  lähes keskellä kaupunkia olevaan Cenoteen tutustuminen.  Hotellia pitävä senjora oli melkein yli-innokas esittelemään alueen nähtävyyksiä.  Tämäkin päivä on normaaleihin matkapäiviini nähden ollut todella poikkeuksellinen. Aikatauluni mukaan saanen nauttia tätä herkkua vielä muutaman päivän. Näillä näkymin jatkan varsinaisesesti matkaani 21.12. eli vajaan viikon päästä. Mutta siihen asti nautin tästä kiireettömästä elämästä.


Ei kommentteja: