maanantai 23. joulukuuta 2013

23.4.2013 Bacalar

Tämäkin paikka oli myynnissä. Siis, jos ksämäkistä on puut, niin.....


Tänään ajelin tietä 307 Bacalariin ja majoituin  Posada Guadalupeen.  Matkaa varsin hiostavassa säässä kertyi 115 km.  Olen keksinyt viime aikoina ostella apteekista sellaista pahanmakuista elektrolyyttijuomaa, minusta tuntuu, että se on hyvää kun hiki oikein virtaa. Nestettä kuluu kyllä muutoinkin paljon.  Tuo tien numero ja hotellin nimi sen takia, että ystäväni Juhani  I, Kalajoelta kertoi seuraavansa matkaani niin tarkkaan, että halusi katsoa jopa majapaikkani. Tässähän kohentuu jonkun muunkin maantieto kuin minun!
Tie tänne oli hyvä.  Sellainen havainto oli, että Cansunin ympäristössä vähän kadoksissa olleet hedelmäkauppiaat ilmestyivät takaisin.  Matkan varrelta sai appelsiineja,  herkullisia pikkubanaaneja, ananaksia ja niistä puristettua mehua.  Maya-rakennelmiin oli viitoituksia ja olipa yksi pyramiidi aivan tien varrellakin. Samoin Cenoteja oli tälläkin matkalla. Tämä Bacalarin pikkukaupunki sijaitsee Laguna Bacalarin rannalla.   Sanakirja kääntää sanan laguna laguuniksi, mutta minusta kyllä näyttää että tämä on hyvin pitkänomainen kaunis järvi. Tuossa tulomatkalla oli aikaisemminkin hotelleja järven rannalla, tämän olin varannut etukäteen. Tässä hotellissa on kaksi huonetta, ihan hyviä. Kolmas on rakenteilla. Majapaikan isäntä oli rakennuspuuhissa ja oli ihmeissään majoittujasta, ei ollut muistanut tarkistaa varauksia muutamaan päivään.
Huomenna yritän siirtyä rajan yli Corozal:iin. Matka on lyhyt, joten minun pitäisi olla puolen päivän jälkeen perillä voidakseni rauhoittua Joulunaattoon. Lähetän sitten jouluterveiseni sinne Suomeen. Aikaerosta johtuen ne tulevat aika myöhään, mutta ei voi mitään.  Joulutunnelmaa on tässäkin, kadun toisella puolen on kirkko, jonka kello kutsui juuri iltamessuun. Ikkuna on auki, joten ääni kuuluu hyvin. Hyvin kuuluu myös kadun kulmassa olevan liikennettä ohjaavan poliisin pilli  ja naapuritalossa laulua harjoittelevan miehen ääni ja paljon muuta. Elämä on vahvasti läsnä tässäkin hetkessä.  Kiitän siitä elämästä nyt niin kuin teen joka päivä.  Minun kiitollisuuteni luettelo on pitkä, tärkeimpinä raittius, elämä, terveys, ja rakkaus, jota saan osakseni joka päivä.  Mitä minulta puuttuu ? Ei tule nyt mieleen. Liikaa kyllä on, nimittäin luonteenvikoja!  Minun Jouluni pitäisi olla hyvä, koska olen saanut noin hyviä lahjoja!Ei kommentteja: