perjantai 27. joulukuuta 2013

27.12.2013 San Ignacio

Vihreää ja hedelmällistä, silti hyvin köyhän oloista pääasiassa. Maksammeko me pohjoisemmassa asuvat liian vähän hedelmistä ?


Paikan nimi vaihtui, mutta kyllä minä pidän tätä lepopäivänä. Ajoin 35 km edellisest paikasta hyvin rauhallista tahtia, jotta eon olisi ollut perillä ennen kahtatoista. Nyt matkalla oli aika paljon asutusta ja tie muuttui mäkiseksi, aivan toisen luonteiseksi kuin mitä se oli aikaisemmin lähempänä rannikkoa. Mäkisessä maastossa oli nyt hedelmäpuutarhoja ja ilmeisesti maa on täällä viljavampaa. Löysin hotellinikin, vaikka yksi ystävällisen oloinen rouva ajattikin minua takaisinpäin. Toisen kerran kun kysyin neuvoa, kysyin kahdelta ihmiseltä ja kun kumpikin neuvoivat samaan suuntaan, uskoin ja löysin tämän Venus Hotel:in.

Majoituin ja olen ottanut aika lailla levon kannalta. Koitin löytää karttaa ja kun en sellaista löytänyt , ostin ensi kertaa elämässäni Lonly PLanet:in Central America -kirjan pienen budjetin matkaajille. Olen sitä tutkiskellut ahkerasti ja se vaikuttaa minusta hyväleä. Ainoa haittapuoli on, että on paksu ja painava, mutta ei voi mitään. Kävin äsken kirja kädessä kävelemässä reittiä kaupungista ulos. Sekään ei ollut ihan helppo, kun en ole täällä vielä yhtään kadunnimeä nähnyt. Ajatukseni on yrittää huomenna Guatemalan puolelle Santa Elenan seudulle ja jos tie on yhtä mäkistä jatkossa kuin tänään, niin sinne on ihan hyvä matka. Siksi koitan lähteä mahdollisimman aikaisin.

Ensimmäisen majapaikkani hotellissa peloittelivat, että visa ei täällä kelpaisi. Kokeilin sitäkin ja kyllä se nyt yhdessä automaatissa ainakin kelpasi. En kovin paljon viitsinyt nostaa, pitää rajalla koittaa vaihtaa kuitenkin Gyatemalan rahaan. Sää on tänäänkin ollut epävakaa, enimmäkseen pilvinen ja yhteen aikaan iltapäivällä taas satoi aika rankasti hetken. Istin sen ajan tuossa lyhyellä kävelykadun pätkällä syömässä. Kävin myös tunnin hierojalla,tällä kertaa sain mielestäni rahalleni vastiketta. Tässä paikassa on turistejakin. Lähistöllä on mm. luolia ja näkyivät tekevän retkiä Guatemalan puolelle ilmeisesti kuuluisaan Tikal:in Maya-kohteeseen. Tällaisia täänään. Syämään, aikaisin nukkumaan ja huomenna aikaisin matkaan.

Ei kommentteja: