tiistai 24. joulukuuta 2013

24.12.2013 Belize , Corozal

Täällä tänään, katsotaan saanko vielä jatkaa matkaani uusiin maihin?

Tämä joulukuun 24. päivä valkeni pilvisenä. Ehtipä vähän aikaa sataakin sillä aikaa kun pakkasin pyörääni. Ajelin Bacalarista  hyvää tietä rauhallisesti Mexicon ja Belizen rajalle. Mexicon puolella olin jo melkein polkenut raja-aseman ohi, kun viimeinen mies pysäytti ja kävelytti takaisin passintarkastukseen.  Täällä sitten jouduin kovaan meriselitykseen, kun minulla ei ollut maahantuloleimaa passissa eikä maahantulokorttia. Mietin jo, että mitenköhän tässä käy. Asia kuitenkin selvisi lopulta sillä, että maksoin 600 pesoa sakkoa.  Kuittia sakosta en saanut ja pieni epäilys jäi, että minneköhän rahat menivät, pääasia, että pääsin läpi.  Ongelma johtui siitä, että en huomannut Mexicoon tullessani, että missä vaiheessa minun olisi se passi ollut leimautettava, ei ollut oikein selvää kohtaa.  Belizen puolella sitten katsoin, että leimat passiin  tuli.  Rajalla oli jonkinlainen korkealla aidalla rajattu vapaakauppa-alue, jonka ohittelin ja jatkoin matkaani tänne  Corozal:iin. Olin varannut hotellin täältä, tai niin luulin. Kun sitten tänne pääsin, selvisi, että se hotellini olisi ollut rajalla siinä vapaakauppa-alueella. En kuitenkaan palannut takaisin, vaan löysin täältä Las Palmas Hotel:in, johon majoittauduin.

Katselin rajaa ylittäessäni rahanvaihtopistettä sellaista kuitenkaan havaitsematta. Sain maksettua huoneeni sitten Mexicon pesoilla ja vaihdoin vielä loput pesot paikallisiin dollareihin, vaikka vaihtokurssi ai tainnut kovin kummoinen olla. Sain myös hotellin pitäjältä kaikenlaisia neuvoja matkaani koskien, ainakin Belizen puolella. Loppuosa onkin vielä hieman hämärän peitossa, koitan päättä sen tässä siihen mennessä kuin on tarpeen.  Kovin kuulosti taas rauhattomilta ja ikäviltä nämä Väli-Amerikan maat. Tuli mieleen, että kotoinen Suomi on kuitenkin hyvin turvallinen paikka, varsinkin, jos päissään tehtyjä tekosia ei olisi.

Tämä on minulle hyvin erilainen joulu kuin aikaisemmat Jouluni.  En sano, onko huonompi vai parempi, mutta erilainen on.  Istun yksin hotellissa täysin vieraassa maassa vieraitten ihmisten keskellä. Edessä olisi minulle käsittämätön matka sellaisten maiden läpi, joista minua on varoitettu moneen otteeseen.  Tämän asian kanssa minun on tänään elettävä. Kaikki tuntui aikoinaan matkaa miettiessäni keittiön pöydän äärellä paljon yksinkertaisemmalta.  Nyt asiat kiteytyvät siihen, miten aina yhden päivän jatkan matkaani.  Toinen asia on se, että kotoiset asiat alkavat näyttää tosi hyviltä. 
 Sain FB:n kautta ja muutoinkin monta hyvää joulutervehdystä. Kiitän kaikkia minua muistaneita.  Lähetän täältä takaisin terveiseni kaikille läheisilleni, ystävilleni ja FB:n ja blogini lukijoille.  ”Usko ilman tekoja on kuollut ja halukkuus ilman toimintaa on fantasiaa”.  Toivon, että oma toimintani olisi tänään oikeaan suuntaan  niin paljon kuin mahdollista.  
Tänne ajellessani panin vähän ihmetellen merkille, että toiminta oli niin kuin minä tahansa arkipäivänä.  Rakennustyömaat olivat käynnissä, kaupat auki jne. Ts. täällä Joulu ei ole vielä alkanut. Miten lienee huomenna?  Löysin hetken kierreltyäni ruokaa. Naapurissa on isohko kauppa, jossa vaikutti olevan kiinalainen omistaja. Navigaattorini kartat loppuivat rajalle ja Mexicosta saamani kartta on aika ylimalkainen. Löysin jonkinmoisen kiertelyn jälkeen yhden kartan, jolla uskoisin kartan puolesta tämän valtakunnan ohittavan.  

Hyvää joulua !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HYVÄÄ JOULUA. SYÖTTEELLÄ PLUS ASTEITA, MUTTA LUNTA MUKAVASTI JOTEN AHMATUVALLE LATU URA VEDETTY. OLEN ILOINEN SINUN PUOLESTASI,ETTÄ TOTEUTIT HAAVEESI. TURVALLISTA MATKAA JA HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA VUOTTA.
MÖKKINAAAPURI KULLERVO JA PERHE SYÖTTEELTÄ

Ahti Auno kirjoitti...

Kiitoksia terveisistä! Hyvää Joulua sinne Syötteelle, hiihtäkää minunkin puolestani, minulta se nyt taitaa jäädä tälle talvelle väliin.

Terveisin Ahti