sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8.12.2013 Tulum


 
Majapaikka "viidakon" keskellä.
Liikahtelen hieman tässä lepojaksoni aikana. Eilen siirryin Cancunin Zona Hoteleria:n läpi länteen johtavalle moottoritielle ja sitä pitkin  Playa Del Carmen:iin.  Itse moottoritiellä ei juuri ollut katseltavaa ja Playa del Carmen osoittautui varsinaiseksi bailauskohteeksi.  Majapaikka oli reilun korttelin päässä kävelykadulta, aivan rannalla ja vaikutti ihan mukavalta. Yö oli kuitenkin jonkinmoista kidutusta. Musiikki, joka oli erittäin kovaäänistä, alkoi alkuillasta ja jatkui aamukuuteen asti. Vahva bassonjumputus tunkeutui kallon luiden läpi koko pääkoppaan.  
Tänään sitten vuorossa oli lyhyt siirtyminen Tulum:iin, joka on ilmeisesti ensimmäisiä asutuksia tällä mantereella, perustettu 1300 luvulla. ( Cancun 1974 vuonna varta vasten rakennettu turistikaupunki).  Täältä löytyi rannan tuntumasta majapaikka, joka ainakin toistaiseksi vaikuttaa rauhallisemmalta. Huomenna olisi ohjelmassa tutustua ainoaan meren rannalla olevaan Maya-kaupunkiin ja myös kohonkin Cenoteen.  Ett’ tällaista rauhallista lomanviettoa ja voimien keräämistä tulevia koitoksia varten.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko 1300-luvulla eKr?

Ahti Auno kirjoitti...

Se lähde, mitä minä kuuntelin, kertoi, että Tulum on rakennettu 1300 luvulla. Varhaisimpia Maya-kirjoituksia on löydetty kuitenkin 500 luvulla. Jukatannin kielellä Tulum- tarkoittaa seinää. Johtuu siitä, että siinä on rakennettu seinä suojaksi mereltä.

Anonyymi kirjoitti...

Väli-Amerikassa maya-kyliä oli jo 1800-luvulla eKr ja Etelä-Amerikassa inka-kyliä 2200 eKr, eli viittaan tuohon kommenttiisi mantereen varhaisesta asutuksesta.