maanantai 13. tammikuuta 2014

13.1.2014 Tipitapa

Jäi tällä kertaa yhteen kuvaan. Oli niin hidas yhteys. 

Nukuin tavallista myöhempään, yli kuuden, koska ajattelin matkaani lyhyeksi. Tulin kuitenkin Sebacoon jo kahdentoista maissa ja en viitsinyt millään jäädä sinne päivääni kuluttamaan, niinpä jatkoin matkaani. Tuuli oli hieman epäsuotuisa, mutta sen vastineeksi tultiin lähes kolometrin korkeudelta lähelle merenpintaa, joten apuja tuli sitä kautta.
Tien varrella oli taas monenlaista. Välillä oli kuivaa melkein kuin Arizonassa ja sitten oli alua, jossa oli riisinvijelyä. Kaikkea siltä väliltä. Minua on jatkuvasti ihmetyttänyt se ilmiö, että kun jotakin riepuolessa tehdään, niin sitä on sitten paljon. Oli alua, jossa myytiin riippumattoja, toinen, jossa myytiin  käsintehtyjä huonekaluja. Yhdellä alueella oli kaikenlaisia saaveja ja tynnyreitä melkein koko maan tarpeisiin. Ja sitten myytiin niitä vihreitä papukaijoja, sellainen kaunis paksunokkainen lintu, nimeä en tiedä. Apinan kasvoisia eläimiä, liekkö makeja vai mitä. Ja kaiken huipuksi leguaaneja, sellaisia ihan kunnon otuksia. Otin yhdestä linnunmyyjäsakista kuvia. Sovimme viidestä paikallisesta rahasta/ kuva, mutta yksi alkoi tinkaamaan jälkikäteen, että se on visi dollaria. Kävimme melkoisen keskustelun asiasta enkä sen jälkeen enään myyjista kuvia alkanut ottamaan.

Tänne Tipitapaan saavuin juuri illan hämärtyessä. En lakkaa ihmettelemästä sitä, kuinka nopeasti se pomeä tulee.   Gmappi ei majapaikkaa täällä näyttänyt, mutta tien varrella oli ainakin kaksi hospedeajea, joista toiseen itseni kauppasin. Nettiä täällä ei ole, katson, läydänkö sen jääteön syöntireissulla huoltoasemalta. Huomenna ajan kaiketi Lake of Nicaragua-järven rannalle. Voi olla että maltan jäädä Granadaan, kuka ties. Niin, täälläkin on Granada, Espanjassa lienee ensimmäinen, en tiedä, kuinka monta niitä oikein on.

1 kommentti:

kitti kirjoitti...

tsemppiä sinulle reissumies täältä haukiputaalta.
täällä-17c ja pohjoisesta tuulee kylymästi.
mielenkiinnolla seuraan sinun seikkailua siellä toisellapuolen maapalloa.koitahan jaksaa.
ter.
eero jiiii