sunnuntai 12. tammikuuta 2014

12.1.2014 Esteli, Nicaragua


Kahvia, ilmeisesti sen kuivausta.
Kaunis, hiljainen sunnuntaiaamu. Seinänaapurini pitivät yällä melkoista meteliä pitkään. Oli senlaatuista mekastusta, että ajattelin heidän olevan jossakin aineissa. Minulla on monesti tullut mieleen halpamainen ajatus "kostaa" aamulla asia ja mekastaa liikkeellelähtiessäni tarpeettomasti. En onneksi ole koskaan niin tehnyt, enkä toivoakseni teekkään. Sain hyvän aamupalan puoli seitsemältä ja lähdin matkaan.

Koko päivä oli rauhallista maaseutua, Hondurasin pääkaupungin Tegucigalpan ohituksen jälkeen teki mielelle oikein hyvää. Korkeus vaihteli noin 600 m:n ja lähes kilometrin välillä niin, että päivälle kertyi 990 m nousuja. Matka tänäänkin oli vain 80 kilometriä ja saavuin jo vähän ennen neljää perille tänne noin 100 000 asukkaan Esteliin. Ilma oli yllättävän raikas, osittain pilvinen ja aika tuulinen päivä.
Tiilenpolttouuneja, niitä näkyi yhdellä alueella paljon.
Kasvillisuus oli taasen pääosin havupuuvoittoista, maasto aika kuivan oloista. Mielenkiintoista, kuinka monenlaista ilmastoa mahtuu aika lyhyellekkin matkalle. Kahvin tuotantolaitoksia ja kahvin kuivausta näkyi pitkin matkaa. Samoin yhdellä alueella oli kymmeniä tiilenpolttouuneja. Sitten tupakan viljelyä ja tupakkatehtaita. Ihmetteli suuria latoja, joissa oli paljon lautaluukuilla suljettavia "ikkunoita". Sitten päättelin, että ne olisivat niitä tupakan lehtien kuivaukseen käytettäviä paikkoja.
Ilmeisesti tupakan viljelyä.
Majapaikan otin taas summassa. Pieni hotelli hieman sivussa päätiestä. Pyörän sain tuohon käytävälle, huone on niin pieni, että tänne ei sovi. Puhelimeni, johin eilen ostin CIM-kortin, lakkasi toimimasta. Kun lähdin syömään, kävin yhdessä internetkahvilassa ja ostin lisää aikaa tai dataa. Katsotaan, kestääkä nyt pidempään kuin puoli vuorokautta. Kaikki hyvin, vatsa täynnä, katto pään päällä ja pehmeä vuode, johon nukahtaa. Ikävä kyllä vaivaa, siihen nuo ulkoiset seikat eivät vaikuta. Tie edessä on aika autiota, ts ei ole isompia paikkoja kuin yksi ennen Managuan seutua. Sinne on liian pitkä matka yhdeksi päiväksi, niinpä huomenna taitaa tulla lyhyt päivämatka, Sebacoon. Koitin majapaikkani henkilökunnan avulla haeskella nukkumapaikkaa Dario:sta, mutta kun he eivät sitä löytäneet, niin en minäkään sitä ala etsimään.


Ei kommentteja: