tiistai 5. syyskuuta 2017

Vierumäki

Syksyinen matka kohti etelää jatkui. Päivä oli sään suhteen eilisen toisinto. Aurinkoista, kohtalainen sivumyötäinen, kolea tuuli.  Tänään mäkiä oli vähemmän kuin eilen ja noin 80 km:n matka sujui ihan hyvissä merkeissä. Ts. Marikakin jaksoi tänään loistavasti. Tämä oli kuitenkin 5. yhtäjaksoinen ajopäivä ja väsymys pyrkii kasaantumaan.
Valtatiellä E75 lähes Heinolaan asti. Loppumatka sitten saatiin ajaa pyöräteillä.
Suomessa autoilijat väistävät kohtalaisen hyvin pyöräilijää  silloin, kun vastaan ei tule ajoneuvoa. Jos kuitenkin tulee, harvan jalka nousee kaasulta ja silloin ajetaan täyttä vauhtia niin läheltä kuin täytyy. Ylläolevastakin kuvasta näkee, kuinka kapea reunakaista useimmiten on. Ja nsiinä valkoisen viivan kohdalla tai sen reunakaistan puolella on ääniura, jota pitkin ei ainakaan polkupyörällä voi ajaa.  On toki autoilijoita, jotka hidastavat ja ottavat pyöräilijät kunnolla huomioon. Lämmin kiitos heille. 

Majapaikka Vierumäellä
Rauhallinen päivämatkamme päättyi Vierumäen urheiluopistolle. Hämmästelimme paikan kokoa ja pyörimme jonkin aikaa, ennenkuin selvisi vastaanotto ja toisen mokoman ennen kuin huoneisto selvisi. Katselimme paikkaa hieman oltaruokailumme jälkeen. Täällä voi harrastaa melkein mitä tahansa. Kunhan rahaa on! Meille kuitenkin päivän liikunta riitti ja tyydyimme lepoon ja ruokailuun. Huomenna koitamme selvitä Järvenpäähän. Matka on aika pitkä, saa nähdä, miten käy.
Kuva Heinolaa ohitettaessa.

Ei kommentteja: