lauantai 2. syyskuuta 2017

Syyskuussa kannattaa suunnata etelään?

Näkymä Hotelli Pihkurin ikkunasta.
Eilisestä sateesta ei ollut aamulla tietoakaan. Sen sijaan aamusumu jatkui yhteentoista asti ja lähdön aikana vallinnut +5C lämpötila alkoi nousta kunnolla vasta puolen päivän maissa. Minulla on jonkinlainen ääreisverenkiertohäiriö ja tahtoo olla ongelmia varpaiden ja käsien kanssa. Toisaalta olen joltisenkin oppinut elämään ongelman kanssa.

Marika on jaksanut hyvin mukana ja kaikki on toiminut niinkuin pitää. Muistelin päivällä ensimmäistä matkareissuani ja niitä välineisiin liittyviä ongelmia, joita minulla oli. Ei ollut ketään joka olisi oman kokemuksensa mukaan osannut opastaa niiden hankinnassa. Mutta vuosien ja useiden reissujen myötä välineet ovat aika yksinkertaisia ja silti toimivia. Näimme matkalla yhden Norjalaisen pyörän (näkyi olevan sähköpyörä) joka oli omaani verrattuna aika koristeltu. Niin, minulle se sähköpyörä ei vielä käy, mutta jokaisella omat tapansa.
Sähköpuörä matkapyöräksi kalustettuna. 
Päivämatka sujui Pihtiputaan kautta Viitasaarelle. Minulla on ollut harrastuksena kuvailla kirkkoja, mutta ainoastaan silloin kun olen pyörällä liikkeellä. Keskustelimme Marikan kanssa asiasta ja sovimme kahdesta kirkosta  päivässä. Tänään meni ehkä vähän pitkäksi, kun kirkkoja oli, Muurasjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari sekä Viitasaaren kirkon vieressä ollut tsasouna. Äitini oli ortodoksi, joten kyllä tsasouna piti kuvata.

Nelostie ei ole kaikkein mieluisimpia ajettavia, mieluummin ajaisin pienempiä teitä. Mutta matkalla on ajettava mitä vastaan tulee. Raikas syksyinen ilma, lähes tuuleton ja sateeton. Oikeastaan ihan hyvä. Parempi olisi vain se T-paitakeli, mutta kaikkea ei voi saada. Jos joku ihmettelee, miksi pyörämatkalle syyskuussa niin tässä selitys; Syyskuussa koulut ovat alkaneet ja kotimiehillä on päivällä vapaata, kun Marikan nuorimmainen on koulussa. Lisäksi onhan tässä toiveissa, että kunhan pääsemme Itämeren yli, niin lämpöäkin vielä riittäisi.

Muurasjärvellä, vielä hieman aamusumua.


Huomenna Jyväskylään, jos Luoja suo.

Ei kommentteja: