maanantai 11. syyskuuta 2017

Vastatuuleen.

 Eilinen päivä alkoi hieman kangerrellen.  Vaikka olin illalla vaihtanut Marikan takakumin, se tyhjeni jälleen heti aamusta. Minä olen niitä renkaita sen verran vaihdellut, että koitan kyllä tutkia päälykumin siihen jääneiden piikkien varalta. Rengasta vaihtaessani huomasin myös että yksi pinna oli poikki, joten sekin piti vaihtaa.  Jarrulevy irti ja sopiva pinna "varastosta" talle.  Onneksi kumpikin löytyi, siis oikeanmittainen pinna ja thorx-avain jarrulevyn ruuveihin.

Elben ylitys

Tämä seutu on ollut hieman haastavaa suunnistettavaa. Niinpä illalla päädyimme luonnonpuistoon, jossa ajelimme edestakaisin ja päädyimme viimein pääasiassa hevosten liikennöimää tietä pitkin jonkinlaiseen latohotelliin, jonka toiseksi ainoita asukkeja olimme.  Luonnonpuisto oli nimeltään "Luneburger Heide." Jarkoimme puistoon tutustumista vielä aamulla aika monen kilometsin verran, ennen kuin pääsimme oikealle maantielle. Emme sinne varmaan muuten olisi eksyneetkään, paitsi näin pyörällä suunnistaessa.

Jonkin matkaa saimme ajaa hyviä pyöräteitä pitkin Elben rannalla.

Tämän päivän taival jatkui maaseutumaisemissa pikkuteitä ja pieniä kaupunkeja ja kyliä ohitellen. Pariin otteeseen saimme heittää sadevarusteet päälle. Päivä oli aika tuulinen ja tuuli oli lisäksi lähes vaastainen. Noin 90 km:n taipaleen jälkeen päädyimme Bruchenhausen-Vilsen-nimiseen kaupunkiin. Monet majapaikat ovat jo kiinni, matkailusesonki on ohi. Yhden hotellin seinästä löytyi numero johon soittamalla saimme huoneen, hotellin ainoina asukkaina. Kaikki hyvin, lämmin huone ja aamupalaakin luvattiin.
Majapaikkamme on kuvassa näkyvän kirkon takana.

Ei kommentteja: