torstai 16. lokakuuta 2014

16.10.2014 Puerto de Mazarron


Majapaikkani ikkunasta avautuva näkymä.

Majapaikkani aamupala oli paitsi hyvä, myös upean näkoalan suova. Koska aamiainen alkoi vasta kahdeksalta, niin sain katsella aamupalaa syödessäni auringon nousua meren ylle. Matkani jatkui tänään ensin Cartagenaan ja sen jälkeen pikkutietä tänne rannikon pikkukaupunkiin. Alkumatka oli taas teiden valinnan suhteen hieman haasteellinen, mutta kyllä ne sieltä ajallaan löytyivät. Aikaa vain tahtoo kulua reittien hakuun ja toisinaan palailemiseenkin yllättävän paljon.
Kirkko, muistaakseni San Pedrosta.

La Unionissa oli mielenkiintoani herättävän paljon vanhoja kaivoskuiluja. Niin, nuo kirkon kuvat ovat muistaakseni San Pedro:sta. Aivan upea kirkko ja tällä kertaa pääsin sisällekkin. Tuuli oli osittain vastainen ja vaikka matkaa ei kertynyt kuin juuri yli 100 km, ihan mukavasti kulutin energiaa. Lämpöä oli päivällä joidenkin mittareiden mukaan 28C, joten ihan hyvin tarkenee. Pitää yrittää muistaa syödä.

Kuva alttarille.

Blogini teemaan liittyen muutama sana ainakin FB:ssä huomiota herättäneeseen alkoholimainontakeskusteluun. Anteeksi kaikille asiasta kantaa ottaneille, mutta mielestäni virkamiesten ylilyönteihin tehdyt kiihkeät kannanotot vaikuttavat minusta naurettavilta. Vähintäänki yhtä naurettavilta kuin virkamiesten ylilyönnit. Lisäksi arvelen aivan samoin kuin EHYT Ry, että koko keskustelu taitaa olla alkoholiteollisuuden masinoimaa ja kansa menee perässä kuin pässiä narusta vetäen. Jos ihan rehellisesti mietitään, eikö todellakaan ole tärkeämpää asiaa puolustettavana? Työllisyys, valtionvelka, vanhusten hoito, terveydenhoito, koulutus, lomautukset, yksinäisyys, väkivalta...... Voisin keksiä vaikka kuinka pitkän listan jos on aiheista puute.

Yksi monista sivuseinien rakennelmista. En tiedä oikeaa nimeä.

Sitten toinen asia siihen mainontaan liittyen. Palaan tähän yhä uudelleen vaikka hyvin heikoin tuloksin. Tärkein mielikuvamainostaja on kansa itse. Esimerkiksi sosiaalinen media on täynnä juttuja ja kirjoituksia, joissa alkoholi näytelee pääosaa. Katsoin erään sukuuni kuuluvan henkilön lomareissun FB-päivityksiä. Niistä ei löytynyt yhtään kuvaa, jossa ei olisi esiintynyt olutta, useimpiin kuviin ei ihmistä edes mahtunut, pelkkiä oluttuoppeja. Katsokaapa omia lomakuvianne!  Mitä niillä viestitte? Jos teillä on lapsia, mitä haluatte niillä viestiä? Mitä ja miksi viestitte alkoholia ja sen juomista kuvaten?  Kyllä se olutteollisuus pärjää ihan riittävän hyvin, vaikka ette toimi sen ilmaisena markkinoijana. On turhaa odottaa kuivempaa sukupolvea, jos valtaosa kansasta otta osaa alkohlimyönteisen kaksinaismoraalisen asenneilmaston luomiseen.  Tällainen ajatus tällä kertaa.

Ei kommentteja: