tiistai 7. lokakuuta 2014

7.10.2014 CASTELLDEFELS


 
Upea jalankulku/pyörätie kiemurteli aivan meren tuntumassa kilometrikaupalla. Huomasin vasta paluumatkalla, että pyörille oli 10 km:n nopeusrajoitus 60E:n sakon uhalla. 
Levottoman yön ja aamupalan jälkeen kasailin pyörän rauhassa. Sain sen toimivaan kuntoon, vaikka isoin eruhammaspyörä olikin hieman vääntynyt ja ketjusuoja rikki. Majapaikkani on Barcelonan eteläpuolella, Castelldefels:issä. Apartomentosin edessä on meri ja hiekkarantaa molempiin suuntiin pitkälle. Ajoin Barceloonaan päin upeaa jalankulku/pyöräilybulevardia 4 km, ranta olisi jatkunut siitäkin eteenpäin. Minä käännyin Castelldefilds:in keskustan suuntaan.
Paisi pyörän testausta, oli minulla pari pientä hankintaakin. Vesipullot unohtuivat Suomeen, täällä sain maksaa niistä 11 Euroa kappale. Ei auttanut, vaikka tiedän kallis-sanan Espanjaksi kahdella tavalla, maksaa piti. Toinen hankinta oli kartta. Sen löysin huoltoasemalta. Jouduinkin seillä tiukoille Espanjani kanssa, myyjä oli tosi puhelias ja kyseli vaikka mitä. Kun pääsin ulos ja tein lähtöä, tuli perääni miehensä kanssa ja alkoivat vielä yhdessä hiillostamaan. Miehellä oli aikomus tulla Suomeen pyöräilemään ja hän kyseli parasta ajankohtaa tuloonsa . Kolmas hankintani oli CIM-kortti puhelimeen. Totuin edellisellä pitkällä matkallani paikallisiin CIM-kortteihin ja väliamerikassa niiden hankinta olikin aika helppoa. (no, miten sen nyt ottaa). Nyt oli taasen kohtalaisen hasteellista. Huoltoasemalla olisivat myyneet aikaa. Olisi pitänyt olla vain sopiva kortti. Minut neuvottiin olikohan se joku logoteria tai sinne päin, joka tapauksessa siellä oli myös nettikahvila. Lähes tunnin taistelun jälkeen minulla oli kortti ja ohje soittaa myöhemmin operaattorille.  Meinasin luovuttaa, sen sijaan menin kahville ja löysin puhelinmyyntiliikkeen. Selitin ongelmani ja 10 minuutin jälkeen minulla oli CIM-kortti ja yhteys nettiin!
Selittelen usein ihan tavallisia asioita, ajatuksenani on, että niistä voisi jollekulle olla hyötyä. Tämäkin reisuni, ennakkoarviolta vain 1000-2000 km, on sellainen, että valtaosa ihmisistä pystyisi sen toteuttamaan. Tähän ei tarvita mitään erityistaitoja. Tavallinen pyörä jossa on teline etulaukuille, pyörälaukut ja hieman aikaa. Matkaahan voi taittaa voimavarojensa mukaan, ei ole pakko ajaa pidemmälle kuin kulloinkin jaksaa. Elämä on ainutkertainen ja siksi minä ajattelen nykyään, että koitan elää sitä parhaan kykyni mukaan antamatta pelon tai laiskuuden (usein henkisen laiskuuden) estää tekemisiäni. Maailma on kaunis ja ystävällinen sana, hymy, teko,... kaunistavat sitä lisää. Anthony de Mello kertoo kirjassa ”Havahtuminen”, että useimmat meistä elävät elömäänsä unessa. Tänään koitan ainakin hetkittäin olla hereillä.Ei kommentteja: