lauantai 11. lokakuuta 2014

11.10.2014 Benicassin, Espanja

Kastelukanavaa, jonka  vartta ajelin aamulla. Juuri ennen kuin  otin kuvan ,joku isohko kala hyppäsi pinnalle

Illan ullossateesta oli aamulla jäljellä vain maan kosteus lähtiessäni auringon ensisäteiden saattelemana liikkeelle.  Alkuun Ampostaan, Rio Ebron viereistä isoa kastelukanavaa seuraillen ja sitten aivan rantaan Sant Carles de la Rapita:aan. Join seillä kahvit katsellen vähitellen heräävää kaupunkia. Rakastan lauantai- ja sunnuntaiaamuja, silloin on yleensä hyvin rauhallista ihmisten makoillessa sängyissään kuka mistäkin syystä.  Loppupäivän ajelin melkein lomatunnelmissa väliin pysähdellen ja kaupunkien läpi ajaen tänne  Benicassimiin.  Poutainen päivä oli melkein liiankin kuuma ja vettä kului. Matka oli edellistä päivää huomattavasti keveämpi vaikka pituutta olikin vähän enemmän.

Aamuaurinko kultasi vuoria.

Luin illalla Iltasanomien nettilehdestä artukkelin elintapojen vaikutuksesta sydänkohtauksiin. Usimpien tutkimusten mukaan neljä viidestä sydänkohtauksesta voitaisiin välttää elintapoja korjaamalla. Ajattelin tätä ihmisten suhteellisuuden tajua. Väitellään siitä, että onko 7,5 mikrorammaa vai 10 vai 50 mikrogrammaa D-vitamiinia sopiva määrä.  Samaan aikaan valitaan sellaisia  elintapoja aivan sumeilematta, jotka  tilastollisesti lyhentävät elinikää vuosilla tai jopa vuosikymmenillä. Jos alkoholille esimerkiksi aseteltaisiin maksimiraja samoin perustein, niin mikäköhän se olisi? D-vitamiinin suhteen kun on käsittääkseni kiistattomia positiivisia terveysvaikutuksia kun taas akoholilla niitä saa suurennuslasilla hakea. Negatiivisia sen sijaan ei tarvitse hakea, niiden lista on pitkä ja painava.  No, tuossa artikkelissa niitä elintajoja oli tietenkin muitakin kuin alkoholi. Ravinto, liikunta ja tietenkin tupakointi.
 
Tämäkin on matkakuvaa aamulta.
Jotkin naiset maksavat suuria summia kauneusleikkauksista.  En toki moiti sitä, mukavampihan sitä on katsella kauniita naisia. Mutta jos samaan aikaan käyttää nopeasti vanhentavaa alkoholia, niin paras kauneuskonsti jää käyttämättä. Viina pois ja lenkille, kilot karisee, pöhötys lähtee ja niin lähtee ulkomuodosta vuosia, viinan määrästä riippuen saattaa lähteä melko monta. Että tällaista tänään tästä myllystä.
Ei kommentteja: