maanantai 3. syyskuuta 2018

Matkavalmisteluja




Torstaina  illalla minun pitäisi olla pyörineni Dublinissa. Kahden viikon matkaan voisi periaatteessa lähteä aika kevyellä varustuksella. Haluan kuitenkin käyttää samoja pyöriä, nytkin 14-vaihteista Rohlofiani, joka teräsrunkoisena on todella raskas. 

Tässä jo melko monta maata nähnyt matkapyöräni, kolmas laatuaan.
Toisaalta, kun käytän samaa pyörää, opin kerta kerralta tuntemaan sen paremmin ja tekemään sille tarpeelliset huoltotyöt. Aika harvoin minun enää tarvitsee pyörähuollon apuun turvautua. Mietin, että otanko mukaan telttailuvälineitä. 
Täässä majoituspakkaukseeni ja sen kuljetusteline, jonka asennan pyörän etuosaan.
Pikainen kartoitus Irlannin majoitusliikkeistä antoi sen käsityksen, että hotellien hintataso on aika korkea. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että majoituspakkaus luo jonkinlaisen turvallisuuden tunteen, koska aina on mahdollista majoittua ulos, jos muuta majoituspaikkaa ei syystä tai toisesta löydy. Miinuspuolena on, että majoituspakkaukseni vaatii kehittämäni etutelineen mukaanottoa ja lisäksi teltta, makuupussi, makuualusta ja tyyny pakattuna vahvaan merimiesputkiloon painaa ja vie tilaa.
Kuljetuslaukkuni tyhjänä


Pyörästä puretaan istuin, taakkateline, lokasuoja(t), etulaukkuteline, polkimet, lamppu, ohjaintanko, jalustin, … . Puran pyörän juuri niillä työkaluilla, jotka otan mukaani varmistaakseni, että myös perillä löytyy oikeat työkalut  purkuun ja kasaukseen. Renkaista lasketaan ilmat pois lentomatkan ajaksi. Voisihan olla, että täyteen pakattu rengas räjähtäisi ruuman alhaisemmassa ilmanpaineessa. Minulla on kolme vanhaa pehmeää pyöränkuljetuslaukkua. 

Pyörä pakattuna
Sen raahaaminen käsin ei ole kovin mukavaa puuhaa. Ja minunn pyöräni ”ongelma” kuljetuksen suhteen on korkea ohjaintangon varsi, pystyn ajo-asentoni takia. Siksi tarvitsen ison kuljetuslaatikon.  Sellaisen nyt hankin,  Evoc XL. Olikin tosi helppo pakata. Pakkauksen jälkeen pelkäsin että painoa on likaa. Kas, laukku itsesessään painaa paljon.
Pyörä matkavalmiina. Paino 31 kg, lentokoneeseen saa ottaa 32 kg painavan laukun eli kaiken pitäisi olla ok.






Ei kommentteja: