torstai 13. syyskuuta 2018

13.9.2018 Donegal, Irlanti

Lehmät ovat todella paljon harvinaisempi kuin lampaat täällä.



Olen ajellut nyt viisi päivää saamatta yhtään blogipäivitystä aikaan. Hyvä tekosyy on, että unohdin kaikki adapterini Suomeen, enkä löytänyt täältä tätä aikaisemmin. Ensimmäinen majapaikkani kieltäytyi myymästä minulle ainoaansa. Ei sellaista tässäkään isossa hotellissa ollut, mutta respa kertoi sellaisen ehkä löytyvän apteekista ja niin tosiaan löytyi. Puhelimen latausongelman kyllä ratkaisin jo aikaisemmin, kun ostin paikallisen laturin. Minun jo vanha navigaattori ei tahdo eään pysyä päivää hengissä, mutta onneksi olen hankkinut aika ison akun latausta varten. Se on ollut tarpeen.
Tässä kohtaa rannikko sattui olemaan aika tasaista.


Olen nyt ajellut viisi päivää, noin 100 km/päivä, hieman alle. Viime kesä oli sikäli poikkeuksellinen, että minula oli aika vähän sellaisia koko päivän ajoretkiä ja tiesin odottaa, että kestävyyskuntoni ei ole sillä tasolla, kuin se on monesti aikaisemmin ollut.  Vaikka täällä ei kauhean korkeita vuoria ole, niin ihan tasaista maastoa ei juuri ole. Nousuja päivän mittaan siis riittää ja Belfastin jälkeen tuulikin on ollut vastainen. Eilen iltapäivästä jaloissa alkoi tuntua siltä, että on viisainta pysähtyä päiväksi, jotta matkanteko taas sujuu.  Niimpä varasin majoitukse tänne Donegal:iin kahdeksi yöksi. Tänään yritän tappaa aikaa hieman ympärilleni katsellen, venytellen ja kuunnellen äänikirjoja.
Niinkuin näkyy, otoksistani ei paljon aurinkoa näy.


Matkareitti, joka näkyy blogini sivusta avautiuvassa kartassa (karkeasti) kulki ensin pohjoisrannikkoa Belfastiin ja sitten kääntyilin vähitellen tänne etelärannikolle, jota olen seuraillut välillä aivan meren rannalla, välillä hieman kauempana. Maasto on vaihtelevaa, hyvin vihreää, kosteaa. Korkeimmat mäet nousevat kartalla puolen kilometrin paikkeille (ainakin toistaiseksi) ja tiet pariin sataan metriin. Laitumilla on lähes joka paikassa lampaita, joskus lehmiä, hevosia ja aaseja. Enimäkseen pellot ovat olleet laitumia, mutta toki muutakin viljelyä ajoittain löyytyy. Maisemien suhteen on toki sanottava, että ovathan ne kauniimpia ja monipuolisempia kuin Oulaisissa, mutta kyllä Oulaisten maisemissakin on puolensa.
Pakko laittaa ainakin yksi lammaskuva.

Ajo-olosuhteet sään puolesta ovat olleet tasaiset. Tuulee aika kovasti, kylmästi ja vettä tulee joka päivä, yksi päivä satoi koko ajan kun ajoin ja vielä sen jälkeenkin. Muutoin sää vaihtuu nopeasti. Kun sade loppuu koitan vaihtaa sadekamppeet pois ja toisinaan kun olen saanut hengittävämpää päälle, uusi pilvi on jo päällä. Ts. jatkuvaa vaatteiden kanssa vehtaamista. Vaatepuoli minulla on tällä kertaa mielestäni hyvä. Erityismaininna saapi Goretex-kenkäni. Minulla on ollut aikaisemmin ainakin kolmet kalliit Goretex-talvikengät, eikä mitkään niistä ole pitäneet olman suojia pitkään vettä. Nämä ovat pitäneet.
 
Tämä kuva on Eskoa varten. Hänellä on Oulaisissa Irlannin hevonen ja pyysi tuomaan toisen tullessani. Tämä oli kuitenki hieman arka ja meni aika kauas poseeraamaan kun alion valmistautua kuvaamaan.
Tämän saaren liikennekulttuuri ei saa minulta kovin korkeita pisteitä. Se on minun mielestäni jopa huonompi kuin Suoimessa. Jalankulkijana tuntuu kuin autoilijat yrittäisivät ajaa päälle, kukaan ei ainakaan pysähdy missään antamaan kulkumahdollisuutta vapaaehtoisesti. Samoin pyörän selässä ei voi kuin  uneksia sellaisesta kohtelusta jota esimerkiksi Espanjassa saa. Mutta koittelen ajaa varovasti niin enköhän minä hengissä vielä viikon pysy, jos Luoja suo.   Tarkoitus on ajella vielä pari kolme päivää tätä rannikkoa itään ja sitten saaren poikki ja kohti Dublinia.
Tämä viimeinen kuva on aivan tämänhetkisen majapaikkani läheltä. Pari souteluporukkaa oli illalla harjoittelemassa.


Ei kommentteja: