perjantai 7. syyskuuta 2018

Dublin 6.9.2018




Olen usein kuunnellut teini-ikäisiä nuoria,  jotka ovat niin maailmaa nähneitä ja jo kaikkeen niin kyllästyneitä. Eihän se varmaankaan ole totta mutta ilmeisesti kuuluu ajan käyttäytymisohjesääntöön. Minulle matkat edelleenkin ovat jännittäviä ja odotan hieman pelonsekaisin tuntein että mitenköhän matka pyörän kanssa sujuu. Nyt minulla oli uusi hieno laukkukin, joka rullasi niin keveästi lentoaseman käytävällä. No, huoleni ei ollut aivan turha.  Kone Helsinkiin oli myöhässä ja ehdin viimeisenä Dublinin koneelle. Perillä muu matkatavara löytyi hihnalta heti, mutta pyörää ei näkynyt eikä kuulunut. Ei auttanut kuin tehdä ilmoitus ja toivoa se löytyvän perille mahdollisimman äkkiä.

Dublinin keskustaa

Pyörälaukkua ei aamulla näkynyt, joten päätin käydä tutustumassa hieman Dublin:iin. Ajelin keskustaan bussilla ja ehsin sitä jonkin aikaa katsella ja jopa ostaa kaupunkikierroksen kaksikerroksiseen bussiin, kun laukusta soitettiin. Se olikin ilmestynyt majapaikkaan ennen kuin itse sinne ehdin.  Kasasin pyörän ja laittelin kaikki kuntoon liikkeelle lähtöä varten. Kävin vielä huoltoasemalla opetteleassa renkaiden täyttöä jälleen uudenlaisella vekottimelle. Ostin itselleni karttakirjan josta revin sopivia sivuja suojataskuun matkareitin suubbittelua varten. Tässä vaiheessa kello oli jo puoli kolme joten päätin ajella vain sellaisen testilenkin ja lähteä varsinaisesti vasta huomenna liikkeelle.
Korkea pylväs maamerkkinä Dublinin keskustassa.

Liikeenne täällä on vasemman puoleista. Se on aina  äkikseltään hieman vaarallista ja kaikki risteyspaikat pitäisi muistaa keskittyä oleelliseen. Kaikki kyllä sujuu ihan hyvin silloin kin sitä erikseen ajattelee, mutta jos ajatukset ovatkin jossakin muuhalla niin....  Toivottavasti jaksan keskittyä tämän reissun että vahinkoja ei tapahdu.  Toistaiseksi liikennettä on ollut erittäin paljon, lähes yhtäjaksoinen autojono kumpaankin suuntaan. Hollannin tapaisista pyöräteistä ei tarvitse uneksiakkaan. On vain luotettava, että autot eivät aja päälle kun siellä liikenteen seassa sohlaa.  Parin viikon päästä olen varmaankin paljon viisaampi jos sinne saakka ehjänä selviän. Toivottavasti selviän.
 
Tällainen kirkko löytyy Lusk:ista, Dublinista länteen.

Sovin majapaikan kanssa että pyörälaukkuni ja matkalaukut saavat jäädä tänne siksi aikaa, kun saarta katsellen. Viimeinen yö ennen kotiinpaluuta on taas tässä samassa paikassa. Aikomus on startata huomenna heti aamupalan jälkeen. Aika täällä on kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä ja aamupala on 7;15 alkaen. Tänään heräilin sitä odottelemaan jo ennen viittä kun sisäinen kello on vielä Suomen ajassa.  Ilma oli tänään ilmeisesti viileämpi kuin Oulaisissa, noin 15C päivällä. Sadetta ei ollut ja toivoakseni sitä ei kovin paljon ole jatkossakaan.  Mutta säitä ei voi valita, niihin voi sopeutua.  Muutoin kielitaitoni on aika ruosteessa. Olen opiskellut viime aikoina Saksaa ja sitä ennen Espanjaa. Englannin sanoja täytyy hakea tovin ennen kuin ne taas löytyvät siitä huolimatta että edellisten opetuskielenä on Englanti. Mutta kyllä minä asiani saan toimitettua.
Siinä se kateissa ollut pyöräni on taas matkakunnossa.



Ei kommentteja: