perjantai 3. toukokuuta 2013

MATKAKUUMETTA?

Kuva on Syötteeltä, Erkki Riihiahon ottama.


Olen lähdössä ensi viikolla kymmenen päivän harjoitus/lomamatkalle Malagaan tai oikeastaan Sierra Nevadan seudulle ystäväni kanssa. Matkalla on tilaisuus testata pyörää vuoristossa ja muutoinkin. Harjoitella sen kuljettamista lentokoneella, purkua ja kasausta. Testata varusteita muutoinkin. Varusustautuminen matkaan tuntuu olevan aina yhtä työlästä riippumatta kuinka monta kertaa sen on tehnyt.


Kävin Partioaitassa hankkimassa mm pari sellaista laitetta, joita minulla ei aikaisemmilla reissuillani ole ollut. Toinen niistä oli monipolttoainekeitin. Sinolia ei ensinkään löydy maailmalta ja reissuillani on ollut tosi vaikea löytää sopivaa nestekaasusäiliötä. Tähän monipolttoainekeittimeen käy melkein mikä tahansa palava neste, bensa, diesel, kerosiini.... Tätä keitintä ajattelin kokeilla tällä matkallani. Toinen vekotin, jonka hankin oli vedensuodatin. Laite, jonka pitäisi poistaa vedestä alkueläimet, bakteerit, kemikaaleja ja kaikenlaista muutakin. Viruksia ei kuulema poista. Laitteella pitäisi ohjeen mukaan pystyä tekemään 2000 l puhdasta vettä.


Partioaitassa oli käymässä Australialainen matkalainen, Benji, joka oli ollut matkalla vuodesta 2006 kaukoidän ja siperian kautta viimein Suomeen. Hänen sivunsa löytyy osoitteesta; www.earthodyssey.net . Pikainen vilkaisu näytti siltä, että matka on sisältänyt todella vaikeita olosuhteita. Vaikka kuvamateriaali näyttää todella kiehtovalta, ei matka soveltuisi minulle ääreisverenkierto-ongelmieni takia. Muutoinkin hänen matkantakotyylinsä poikkeaa omastani, hän on taivaltanut suunnilleen saman matkan vuodessa kuin minä kuukaudessa. Ts, kyseessä on enemmänkin elämäntapa. Kaikkea hyvää Benji:lle ! Seuraan hänen matkaansa jatkossa.


Minun matkani oli tänään 80 km Syötteen seudulla, aika koleassa säässä. Energiaa tuulisessa säässä kului 2800 kcal ja olutpurkkeja kertyi tiepuolesta noin 30 kpl. Kokeilin myöskin uutta vaatekertaa. Ystäväni Erkki Riihiaho, monitoimimiies ja Pudasjärvi-Lahden toimittaja otti muutaman kuva. Minäkin räpsäsin pari ennen kuin riisuin ja lähdin lämmittelemään saunaan.


Ei kommentteja: