perjantai 10. toukokuuta 2013

ESPANJASSA TESTAAMASSA UUTTA MATKAPYÖRÄÄ

Juomatauolla !Saavuin Malagaan 8.5 myöhään yöllä. Oli hieman vaikeuksia saada taksia, ne kun välttelivät polkupyörän kuljetusta. Kun viimein kuljettaja löytyi, lastaushässäkässä jätin tankolaukkuni kärryyn. Huomasin asian vasta hotelilla. Minulla oli tankolaukussa mm. kaksi puhelinta ja navigaattori. Olin lähes varma, että se on mennyttä, ajatin taksin kuitenkin takaisin asemalle. Asema oli hiljentynyt, mutta pääsin kuitenkin sisään ja pienen etsiskelyn jälkeen erääseen toimistoon, jonka pöydällä laukkuni oli avoimena, mutta kaikki tavarat tallella. Ihmeiden aika ei ole ohi, kiitoksia rehelliselle Espanjalaiselle.

Pyörä oli tullut ehjänä perille, ainoastaan yksi heijastin oli palasina. Pyörän kasaukseen meini taasen kahden tunnin paikkeilla, mikä oli reilusti pidempi kuin edellisten pyörieni kokoamisaika. Sain kasuauksen juuri valmiiksi siihen mennessä, kun huone piti luovuttaa. Ajo tuntui heti alkun aika huteralta. Saattaa tuntua hullulta, että minulla on ihanteellisimmissa mahdollisissa olosuhteissa kaikki kamat mukana, ts kaikki laukut täynnä aivan kuin olisin lähdössä kuukausien matkalle. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä, että asia on juuri niin. Vain tällä tavoin saan sen kokemuksen, jota tulin hakemaan.

Kaiken kaikkiaan kahden päivän ajon jälkeen asiat tuntuvat pääpiirteissään hyvältä.  Pyörä toimii, laukut ovat hyvät ja  välityksetkin tuntuvat kutakuinkin oikealta.   Pyörän etupää kuitenkin meinaa alkaa heijaamaan. Aikaisempien kokemusteni mukaan saisin sen ehkä vähenemään, jos vähentäisin etulaukkujen painoa.  Minulla on kuitenkin yksi asia toisin kuin edellisissä pyörissä.  Selviytymispakkaus, 30 litran vedenpitävä säkki, jossa on teltta, makuupussi, makuualusta  ja tyyny, on nyt kiinnitetty ohjaustangon kannatinputkeen, kun  se on aikaisemmin ollut rungossa.  Selviytymispakkaus on ollut toimivasti kiinnitettynä jo reilut 30000 km, en aio alkaa kokeilemaan sitä nyt mihinkään muuhun paikkaan.  Pitää alkaa modifioimaan uusi kiinnityspaikka kunhan pääsen kotiin.

En muistanutkaan, että tällä välillä on tunneleita, on niitä. Tänään saavuimme Castel de Ferro:oon, pieni kylä Malagasta  pohjoiseen. Tunneleissa tarvitsee valoja, nyt käytin otsalamppua ja kypärän takatuikkuja. Pyörän napadynamon valot kaipaisivat pikaliittimet, johdot tuli katkaistua jo ensi kertaa pyörää purkaessa.

Heinäkuun lopulla matkaan lähtevä  tarvikemäärä täytyy käydä todella vielä täikamman kanssa lävitse. Pyörään ei todellakaan mahdu mitään turhaa ja kun täytyy varautua hyvin monenlaisiin olosuhteisiin, matkaan varautuminen on todella vaativaa. Nyt pitäisi testata ainakin kertaalleen monipolttoainekeittimen toiminta, että tiedän, miten sitä käytetään.  Tarvii vain ostaa joltakin huoltoasemalta 0,65 l:n pulloon dieseliä tai jotakin.

Nyt elämä ainakin hymyilee, ei ole mitään säätämistä mihinkään suuntaan. Mäet tuntuvat mäiltä sekä ylös- että alaspäin mentäessä; niinhän sen kuuluu ollakin.  
Ei kommentteja: