lauantai 27. huhtikuuta 2013

SPONSOROINTI ON KANNANOTTO

Siellä se on !


Kirjoitan muutaman sanan matkani sponsoroinnista. Tosiasiassa raitis elämäntapani ei tarvitse sponsorointia enkä sitä siihen ole hakemassakaan. Haen sponsotointia teemani “Päihteettömän elämän” edistämiseen. Valtaosa mahdolliseta sponsoroinnista menee hyväntekeväisyyteen ja enemmän sillä sponsoroinnilla on symbolinen merkitys.


Olisin ennakkoon ajatellut, että tämä tempaukseni on sitä luokkaa, että tähän on helppo saada sponsoreita. Tieten on hyvin epävarmaa, kykenenkö tekemään matkan, siihen liittyy todella paljon epävarmuustekijöitä. Mutta sponsorointini ehtona onkin, että en hyväksy etukäteissponsorointia, ainoastaan sponsorointilupauksen siinä tapauksessa, että matkani ainakin pääosin onnistuu. Lisäksi odotukseni sponsorointisummista ovat vaatimattomat, pidän 1000 Euron summaa yksittäisenä sponsorointina jo ihan hyvänä.


Ennakkoajatukseni ovat toistaiseksi olleet virheelliset. Sponsoreiksi on toistaiseksi ilmoittautunut kolme ystävääni, joiden liiketoiminnalle sponsoroinnista tuskin on mitään hyötyä. Olen alkanut ajattelemaan, että olen sponsorointia ajatellen valinnut todella huonon teeman. Minusta tuntuu, että juuri kukaan ei halua ilmoittautua niin luotaantyöntävän teeman, kuin “päihteettömän elämäntavan” puoltajaksi. Ymmärrän sen kyllä täysin, että sellaiset ihmiset, jotka itse käyttävät päihteitä kohtuuttomasti tai ongelmallisesti, eivät ongelmaan liittyvän kieltomekanismin takia halua olla missään tekemisissä tällaisen asian kanssa. Mutta ajattelen kuitenkin, että valtaosa väestöstä ei kuulu tähän ryhmään. Miten heidän kohdallaan sitten voi olla pelko leimautumisesta terveiden elämäntapojen kannattajaksi.


Yhteiskunnan nettokulut alkoholista ovat tutkimuslähteestä riippuen 6 – 10 miljardia euroa. Lähes jokainen Suomalainen hyötyisi päihteiden väärinkäytön vähenemisestä, siis päihteettömän elämäntavan lisääntymisestä. Jopa ne päihteiden väärinkäyttäjät, sillä silloinhan sosiaali- ja terveyspuolelta vapautuisi resursseja heidän hoitamiseensa. Kun alkoholiveroista tai mainonnasta tulee puhetta, niin panimoteollisuuden lobbarit huutavat suureen ääneen talouselämän romahtamisesta, jos kaljan juonti vähenisi. Voin puolestani vakuuttaa yhteiskunnalle, että ei minun kuluttamiseni ole loppunut siihen, että en käytä päihteitä, päinvastoin. On kaiketi myös yleispätevästikkin selvää, että vähän tai ei ollenkaan alkoholia käyttävät kykenevät tekemään töitä ja toimimaan tuottavina yhteiskunnan jäseninä tehokkaammin ja pidempään kuin päihteitä väärinkäyttävät toverinsa. Me kulutamme vain eri asioita. Odottaisinkin, että tästä päihteettömästä elämäntavasta hyötyvät tahot ilmaantuisivat tukemaan hankettani!


Elän vielä toivossa, että löytyy sellaisia yrityksiä ja ihmisiä, jotka haluavat olla mukana tässä yhteiskuntamme suurimman yksittäisen terveysriskin vähentämiseen tähttävässä hankkeessani. Niille ihmisille, jotka ovat tukeneet hankettani facebookin kautta ja lukemalla tätä blogiani olen kiitollinen. Se tykkääminen on kannanotto ja jos niitä on tarpeeksi, ehkä se herättää jonkun tahon sponsorointiinkin ja siten suurempaan huomioon asian suhteen.


Ei kommentteja: