tiistai 23. huhtikuuta 2013

PYÖRÄN KOEPURKU JA KASAUS

Pyörä kokonaisena.
Käytin lepopäiväni ensiksi varustehankintoihin Rovaniemeltä ja sitten uuden matkapyöräni kimpussa. Varusteiden kanssa minun pitäisi kyllä olla varovainen, olen sortunut aikaisemminkin ylivarustautumiseen. Nyt ostin matkaani ajatellen kolmet ajohousut, kolme paitaa ja jotakin muuta. Ajattelin, että noilla housuilla pitäisi päästä Mexicoon asti? Runsas aurinkorasvan käyttö on paha rasite vaatteille, mutta sitä ei voi välttää. Aurinkorasvoilla kyllä on eroja, pahimmat syövyttävät kypärääkin nopeaa tahtia. Pitäisi keksiä jokin hyv' painatus paitaan, olisiko ehdotuksia?


Nostin sadepäivän kunniaksi ( ja pitääkseni lepopäivän) pyörän parvekkeelle. Halusin nähdä, onnistunko pakkaamaan sen kuljetuspussiin ja samalla tulee tarkistettua, että työkaluvalikoimasta löytyy kaikki tarvittava purkamiseen ja kasaukseen. Purkuun meni kaikkiaan 1h15 min. Pedaalit olivat jotenkin kovin tiukalla mutta muuten purku onnistui aika hyvin. Olin ennakkoon huolissani, miten saan ohjaustangon alla olevan majoituspussitelineen pakattua. Se on edelliseen versiooni nähden huomattavan suuri. Siinä on kyllä se etu, että aikaisemmin ongelmana ollut ajovalon kiinnityspaikka järkestyy telineen eteen hyvin. Kyllä se sitten jotenkin sinne pussiin meni. Matkaan lähtiessä täytyy huolehtia jotakin pahvia pehmikkeeksi, että pyörä ei kovin pahoin kolhiinnu.
Pyörä purettuna.


Kasaamiseen meni puolestaan lähes 2 tuntua, mikä oli selvästi enemmän kuin aikaisemmin. Liekkö ollut uutuuden kankeutta vai onko tämä työläämpi kasata kuin aikaisemmat pyörät. Ts. Yhteen matkaan purku ja kasaus molemmissa päissä menee lähes 8 tuntua työaikaa. Se on sen verran työlästä, että ihan viikon lomareissulle ei omaa pyörää oikein viitsisi ottaa. Espanjan harjoitusmatkaan lähtö on 8.5 ja se on sentään hieman yli viikon mittainen.
Espanjan pyöräreissuni saattaa kuulostaa jostakusta kalliilta. Ei se sitä ole. Esimerkiksi Aliganteen pääsee Oulusta todella edullisesti ja ei Malagankaan lennot kovin kalliita ole. Majapaikkoja matkani varrelta läytyy halvemmalla kuin eilinen yöni Rovaniemen edullisimmassa majapaikassa. Pyörän kuljetus maksaa saman verran kuin golf-kassin. Ei kun pyöräilemään vaihteeksi Espanjaan (tai johonkuhun muuhun paikkaan), vakuutan, että loma tuntuu mielenkiintoisemmalta kuin pelkkä rannoilla makailu. Jos tukikohtanaan käyttää yhtä majapaikkaa, sitten pyörä kannattanee vuokrata paikan päältä. Minulla on niiden kohdalta vain sellainen kokemus, että hyvää pyörää on vaikea löytää, uskon kyllä, että sellaisiakin on.
Syötteellä on tänään aika harmaa päivä, aamulla tuli lunta, nyt klo 9:25 lämpötila on +3C. Olen hiljalleen varustautunut lenkille, tarkoitus olisi tänään 80-100 km ja jatkaa totuttelua pyörän selkään. Viime viikolla kilometrejä kertyi noin 350 ja pyrin suunnilleen samaan tällä viikolla. Kevät etenee, niin minäkin, ainakin niin kauan kuin jalka liikkuu!


Ei kommentteja: