torstai 6. maaliskuuta 2014

7.3.2014 Liminka

3 tuntia kuntosalilla ja noin 10 tuntia pyörän selässä, siinä tämän hetken ohjelma. Tavoitteena palauttaa matkalla kadonnut lihasmassa kesään mennessä. 

Huomaan, että viimeisestä päivityksest on kulunut aikaa. Henkilökohtaiset askareet ovat vieneet niin suuren osan ajastani, että ei ole (mukamaste) jäänyt aikaa kirjoittaa.
len koittanut kuitenkin pitää peruskuntoani yllä kaiken aikaa. Tällä hetkellä liikuntani poikkeaa jonkin verran aikaisemmista. Aerobista liikuntaa on vähemmän kuin normaalisti ja lisäsimme kuntosalikäynnit kolmeen viikossa. Olen käynyt kaikkina välipäivinä nyt noin ahden tunnin pyörälenkin. Sukset kaivoin esiin, mutta niitä ei ole tullut käytettyä lainkaan. Malkoinen pudotus viime talven 2500 km:n hiihtomäärään verrattuna.
Kun koitin ensi kerran hack-kyykkyä, niin kykenin vaivoin nostamaan 60 kg:n painoilla kolme kymenen kerran sarjaa. Seuraavalla kerralla 80, sitten 100, 120 ja tällä viikolla 130, mihin jäin ennen matkaani. Minusta on hämmästyttävää, miten nopeasti lihaskunto palautuu kuntosaliharjoittelussa. Vaivaa siihen toki joutuu näkemään eikä se aivan tuskittakaan synny. Ensimmäisen jalkapäivän päätteeksi pääsin tuskin liikkeelle, oli paikat niin kipeät.  Tällä viikolla tein yhden jalan kyykkyä ensimmäistä kertaa ja taasen on aika muava tunne takareisissä ja pakaroissa. Mutta keho sopeutuu nopeasti ja ajattelen, että kipu on hyvänö osoitteena proteiineille paikkaamaan kuihtuneita lihaksiani.

Löysin hyvän hierojan joka on minua pariin kertaan hiki otsalla pehmittänyt. Hänen mukaansa sitä pejmitettävää riittää, joten koitan jatkaa kuuriani, jospa ne lihaskovettumat siitä pehmenisivät ja jänteet löystyisivät.  Olin aikaisemmin hyvinkin ahkera venyttelemisen suhteen, se on aika paljon lipsunut tässä matkan varrella. Koitan ottaa uudestaan sen ohjelmaani. Ongelmanan on tahtonut olla, että aika ei tunnu millään riittävän kaikkeen tarpeelliseen.

Keskiviikkona salille ajellessani näin tien sivuun pysähtyneen pyöräilijän.  Varusteista oli helppo päätellä, että kyseessä ei ole matka Liminkaan vaan jonnekkin kauemmaksi. Mies oli matkalla eirooppaan ja aikaakin oli varattu kokonainen vuosi. Tässä linkki kaikille asiasta kiinnostuneille, varmasti mielenkiintoista seurattavaa pitkäksi aikaa. Toivotan lämpimästi turvallista matkaa !
http://kulkijaeuroopassa.wordpress.com/
http://kulkijanmatkojasuomessa.wordpress.com/


Ei kommentteja: