maanantai 12. toukokuuta 2014

LIIKUNTAHAASTE, PYÖRÄILLEN KIRKKOJA KUVAAMAAN!


Yksi kuvaamistani kirkoista, Temmeksen kirkko. Oli yksi niistä, joita en ollut koskaan ennen nähnyt, vaikka olin ajanut läheltä ohi lukemattomia kertoja.

Minä olen matkoillani kuvaillut kaikenlaista. En tosiasiasas ole kummoinen kuvaaja, mutta omasi ilokseni olen kuitenkin monta kuvaa ottanut. Minulla on ollut silloin tällöin myös joku teema, mm. joskus eläimiä ja josku kukkia. Siitä syntyy jonkinlainen selkeämpi tavoite, kun koittaa löytää teemaan sopivia kohteita.

Tänä keväänä otin pari kuvaa kirkosta ja sitten siitä alkoikin tulla pyöräilylenkkieni teemaa. Olen ajellut nyt Oulun ympärisrässä ja jos oikein laskin, kirkkoja on kertynyt jo n. 20 kpl kyvakokoelmaani. Nyt koitan lisäksi ottaa kuvan myös kirkon sisältä, alttarilta. Mikäli se on mahdollista. Tein tuossa varovaista arviota, että pystyn ehkä kasvattamaan kuvakokoelmaani paikallisesti n. Kymmenellä kirkolla ilman, että tarvitsee lähteä pyörämatkalle pidemmälle.

Haastan lukijani kuvaamaan kirkkoja, siten, että matka kirkolle tapahtuu polkupyörällä. Tämä ei ole mikään kilpailuhaaste, koska tavoitettavissa olevien kirkkojen määrä riippuu niin kovin paljon asuinpaikasta. Haaste on kunkin kohdalla henkilökohtainen haaste. Kun kuvalista on täynnä, voitte laittaa vietin FB-sivulleni, niin muutkin pääsevät katsomaan kuvaamianne kirkkoja. Ts.. tehkää kirkoista kuva-albumi FB-sivullenne ja kertokaa siitä vaikka minun FB-sivullani viestissä.

Miksi kirkkoja? Monilla paikkakunnilla kirkko on lähes ainoa arkkitehtoonisesti merkittävä rakennus. Useimmiten kaunis, historian havinaansisältävä miljöö. Kuvausmatkoillani olen jo tähän mennessä nähnyt monta sellaista kirkkoa joita en ole aikaisemmin nähnyt. Ovat olleet sen verran pääteistä sivussa. Siis myös kotiseutuoppia. Minä jatkan vielä ainakin muutaman viikon kuvauksiani tämän teeman ympärillä.


Ei kommentteja: