tiistai 19. kesäkuuta 2018

ELÄMÄNTAPAMUUTOSRYHMÄ SYKSY 2018, OULAINEN


Elämäntapamuutosryhmä Oulainen
Syksy 2018

Aloitan uuden elämäntapamuutosryhmän syksyllä 2018 Oulaisissa, mikäli saan ryhmän täyteen. Ryhmä on muutoin maksuton, mutta edellytän, että jokainen hankkii itselleen kuntosalikortin, jotta voi osallistua lihaskuntoharjoitteluun. Tämän lisäksi saatan esittää korkeintaan 20 euron monistemaksun.
Hyvinvoinnin kolmesta osatekijästä, Bio-Psyko-Sosiaalinen, ryhmä vaikuttaa ensisijaisesti ensimmäiseen. Välillisesti vaikutus liittyy kaikkiin näistä. Ryhmän 12+ 1 kokoontumiskerrassa paneudumme fyysisen kunnon osalta mm.
- lihaskuntoon, liikkuvuuteen, tasapainoon, voimaan ja kestävyyteen
-perehdymme kehonhuoltoon
-terveelliseen ja tasapainoiseen ravintoon

Henkilökohtainen valmennettava Marja-Liisa saapumassa Kuntosali Femorikseen lihaskuntoharjoitukseen. 


Ryhmän jäsenille laaditaan jokaiselle oma kuntosaliohjelma ja opastan sen jokaiselle henkilökohtaisesti. Samoin laadimme yhden tai useampia ruokapäiväkirjoja joita analysoin jokaiselle erikseen.
Ryhmällä on kerran viikossa 1.5 h:n  yhteistapaaminen, johon sisältyy pöydän ääressä tapahtuvaa yhteisopastusta ja jokaiseen kertaan jokin ryhmäliikuntatilassa tapahtuva osio. Lisäksi edellytän, että ryhmäläinen sitoutuu tapaamisen ulkopuolella asteittain lisääntyvään liikuntaan, (mm. 2 kuntosalikäyntiä viikossa) ja paneutumaan ruokailutottumuksiinsa.  Ryhmään osallistuminen näkyy varmasti elämässä ja arjessa.

Elämäntapamuutos?  Jokaisella on oma yksilöllinen elämäntapa ja samoin muutos on yksilöllinen. Siksi tavoitekin on yksilöllinen. Muutin omia elämäntapojani 15 vuotta sitten. Minulla siihen muutokseen sisältyi ennen kaikkea asenteiden ja toimintatapojen muuttaminen ja päätös yrittää opetella uusia. Sillä tiellä olen edelleen. Muita näkyviä muutoksia oli alkoholin ja tupakoinnin jättäminen, ravintopuolen remontointi ja liikunnan aloittaminen ja asteittainen lisääminen. 

Ryhmäläisillä on omat tavoitteensa joiden ei todellakaan tarvitse olla samanlaisia kuin minulla.  Ryhmän ohjelma liittyy kuitenkin  suurelta osin monipuolisen liikunnan ja ruokailutottumusten pariin. Jos olet valmis panostamaan näihin asioihin ja sitoutumaan ryhmän toimintaan, niin tämä ryhmä saattaa olla sinulle sopiva tilaisuus aloittaa pysyvien uusien elämäntapojen opettelu.
 
Liikunta lisää tutkitusti toimintakykyisiä elinvuosia. Muutokset kehossa alkavat näkyä mitattavasti jo muutamassa viikossa. 
Ryhmään sopiva jäsen; Toivon ikähaarukkaa 50-75, mielellään sellaisia, joilla ei olisi ollenkaan tai vain vähän kuntosalikokemusta. Tällöin opastuksestani on eniten hyötyä. Ryhmä ei missään nimessä ole dieettiryhmä! Opettelemme parempia pysyviä ruokailutottumuksia ja tavoitteena on (tarvittaessa) kehon koostumuksen muuttaminen. Niin ja kumpaakin sukupuolta. Liikuntaan, painoon tai johonkin sairauteen liittyvät asiat eivät ole este, pikemminkin suositus.  Jos asia kiinnostaa, mutta epäröit, soita tai lähetä sähköpostia, niin keskustellaan asiasta.
Olen vetänyt muutamia elämäntapamuutosryhmiä, yhden Limingassa ja pari Oulaisissa. Tämän lisäksi minulla on ollut muutamia henkilökohtaisia valmennettavia ja itse asiassa voisin ottaa taas uuden henkilökohtaisen valmennettavan. Viime talven aikana olen lisännyt osaamistani kouluttautumalla. Kävin talven aikana Senior Personal Trainer koulutuksen  http://seniorpersonaltrainer.fi/  ja sain täten lisää työkaluja ohjaamiseeni. Kokemukset aikaisemmista ryhmistä ovat hyviä,  useimpien kohdalta erittäin hyviä.

Ota yhteyttä, soittamalla, FB:n yksityisviestinä tai sähköpostitse.
Elämäntapamuutosryhmän aloitustapaaminen on elokuun loppupuolella, jossa annan valmistelevia tehtäviä. Varsinaisesti ryhmä alkaa syyskuun loppupuolella. Päätän yhteiskokoontumisen viikonpäivän, kunhan keskustelen kanssanne, mikä päivä parhaiten sopii.
Ahti Auno 044 214 1034
ahti.auno@gmail.com


Ei kommentteja: